Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Dome Karukoski paljastaa, kuinka tutustui Pamela Tolaan: 'Hän oli ainoa, joka suostui mukaan'

03.01.2020 16:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Pamela Tolan uusi elokuva julkaistaan tänään perjantaina.

Pamela Tolan, 38, ohjaama elokuva Teräsleidit saa ensi-iltansa tänään perjantaina 3. tammikuuta. Elokuvan tuottanut Dome Karukoski, 43, paljastaa Iskelmän haastattelussa, kuinka hän ja Tola tutustuivat 20 vuotta sitten.

- Minulla ja Pamelalla on yhteistyötä takana jo 20 vuotta. Meidän matka on alkanut siitä, kun kuvasin erästä ilmaislyhytelokuvaa. Se oli parodia Levottomat-elokuvasta ja sen nimi oli Hiivattomat. Jos lapset nyt lukevat, niin elokuva kertoi sellaisesta, että kun aikuiset leikkivät keskenään, niin he saavat toisiltaan "hiivakortteja". Etsimme elokuvan loppukohtaukseen ihmisiä, ja miettin, että miten niitä saadaan, sillä ei meillä ollut rahaa tai leffalippuja palkaksi, Karukoski pohjustaa ja jatkaa:

- Menimme Teatterikorkeakoulun jumppasaliin, joka oli täynnä nuoria opiskelijoita. Suurin osa heistä ei innostunut elokuvastamme, mutta Pamela tuli luokseni ja sanoi, että hän haluaa mukaan. Pamela sitten päätyi tuohon kohtaukseen ja seisoi siellä jonossa hiivakortin kanssa, Karukoski nauraa.

Karukoski kehuu vuolaasti Teräsleidit-elokuvaa ja sanoo, että se rikkoo vanhoja traditioita.

- Elokuva on oikeasti hauska. Olen itse tällainen 40-vuotias mies ja pakko sanoa, että nauroin ja käkätin sen leffan aikana paljon. Ihmiset ovat ehkä tottuneet, että vastaavissa elokuvissa nähdään vain miehiä "säätämässä" ja tämä nyt rikkoo sitä vanhaa traditiota.

Teräsleidit-elokuvan trailerin näet alta tai täältä.

Voice.fi, Iskelmä ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Salkkareistakin tutun Ilona Chevakovan toive toteutui, kun Pamela Tola soitti: Olin tippa linssissä

Lue myös: Sara Sieppi paljastaa alkuvuoden suunnitelmansa: "Pystyy miettimään asioita uudella tavalla"

Kilpailut

Uusimmat