"V*tut heistä, pelastetaan koalat" - alastonmalli avautuu hyväntekeväisyystempauksen haittapuolista

07.01.2020 10:45 - Milena Raappana

Alastonmalli Kaylen Wardin arvioidaan keränneen alastonkuvillaan jopa yli 625 000 euroa Australian maastopalojen sammutustöihin.

Australiassa riehuu tällä hetkellä järkyttävä luonnonkatastrofi, kun massiiviset maastopalot runnovat Intian valtameren ja Tyynenmeren välissä sijaitsevaa maanosaa. Yle uutisoi, että tähän mennessä maastopalojen kourissa on lähes kuusi miljoonaa hehtaaria maata. 

Sosiaalisessa mediassa hirvittävään tilanteeseen on puututtu levittämällä tietoa lahjoitusmahdollisuuksista eri avustusjärjestöille. Yhdysvaltalainen alastonmalli ja seksityöntekijä Kaylen Ward, 20, otti kuitenkin konkreettiset keinot käyttöön motivoidakseen ihmisiä hyvän asian puolesta. 

Vuoden 2019 elokuusta lähtien alastonmallina työskennellyt Ward ilmoitti lähettävänsä alastonkuvan yksityisviestin välityksellä jokaiselle, joka lahjoittaa 10 dollaria elin noin 8,90 euroa Australian maastopalojen uhreille ja lähettää hänelle todisteen maksun suorituksesta.

The Guardianin mukaan Ward arvioi keränneensä 700 000 dollaria eli noin 625 130 euroa maastopalojen kouriin joutuneille ihmisille. Hän itse lahjoitti 1000 dollaria eli noin 894 euroa.

Kalifornialaisella Wardilla on omakohtaista kokemusta maastopalojen vaikutuksesta. Hän itse näki läheltä vuoden 2018 Pohjois-Kalifornian maastopalojen tuhot.

- Sain nähdä ensikädessä, miten sellaiset palot voivat vaikuttaa ihmisiin ja miten murtuneita he ovat. -- Verrattaessa Kalifornian paloja siihen, mitä tapahtuu Australiassa tällä hetkellä, ne eivät ole edes vertailukelpoisia, Ward selittää. 

Hänen 4. tammikuuta tekemänsä paljasta pintaa ja avustusjärjestöjen nimiä näyttävä Twitter-päivitys levisi muutamassa päivässä viraaliksi ja jutun kirjoittamishetkellä sitä on uudelleentwiitattu 80,9 miljoonaa kertaa. 

"Lähetän alastonkuvia jokaiselle, joka lahjoittaa vähintään kymmenen dollaria jollekin näistä avustusjärjestöistä ja Australian maastopaloille. Jokaiset lahjoitetut kymmenen dollaria = yksi alastonkuva minulla yksityisviestillä. Sinun täytyy lähettää minulle vahvistus, että olet lahjoittanut."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kaikki eivät ole kuitenkaan suhtautuneet suopeasti Wardin pyrkimykseen tehdä hyvää alastonkuvilla. Metro-lehti uutisoi, että viraalitwiitin jälkeen mallin Instagram-tili suljettiin. Lisäksi hänen yksityiselämänsä suhteet ovat myllerryksessä.

"Instagram-tilini epäaktivoitiin, perheeni katkaisi välit minuun ja mies, josta tykkään, ei suostu puhumaan minulle twiitin takia. Mutta v*tut heistä, pelastetaan koalat", Ward twiittasi. 

Somekansa on ollut Wardin tukena ja ylistänyt hänen tekojaan "ikonisiksi" ja "ettei hänen perheensä ansaitse häntä". 

Lue myös: "Planeettamme keuhkot ovat tulessa" - Amazonin metsäpalot saivat julkkikset liikkeelle somessa

Lue myös: 23-vuotias nainen myy kuvia rinnoistaan - taustalla hyvä syy

Lähteet: The Guardian, Metro, Yle

Kilpailut

Uusimmat