Kuva: AOP

Lady Gaga avoimena antipsykoottisesta lääkityksestään: 'Ne ovat todella auttaneet minua'

09.01.2020 14:15 - Milena Raappana

Laulajatähti haluaa kertoa, miten paljon lääkityksellä on positiivisia vaikutuksia mielenterveysongelmien hoidossa.

Laulaja-lauluntekijä Lady Gaga, 33, on avoimesti puhunut mediassa terveysongelmistaan. Nyt hän on jatkanut mielenterveysongelmien stigman purkamista Oprahin haastattelussa. 

A Star Is Born -elokuvan tähti osallistui Oprahin 2020 Vision: Your Life in Focus -kiertueelle. Gaga kertoi joutuneensa hyväksikäytön uhriksi ja syventyi puhumaan, miten hänelle todettu PTSD eli traumaperäinen stressihäiriö ja lihaksissa ja sidekudoksissa kipua aiheuttava fibromyalgia linkittyvät toisiinsa. 

- Minua raiskattiin toistuvasti, kun olin 19-vuotias ja kehittyi PTSD raiskauksen ja trauman käsittelemättömyyden takia. Minulla ei ollut ketään, joka olisi voinut auttaa. Minulla ei ollut terapeuttia, minulla ei ollut psykiatria, minulla ei ollut lääkäriä, joka olisi auttanut minua selviytymään siitä, Gaga selitti.

Hän jatkoi kuvailemalla, miten hänen uransa lähti nousukiitoon. Ympäri maailmaa keikkailessa tähdellä ei ollut aikaa käydä tapahtunutta ja traumaa läpi.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

- En koskaan käsittelyt sitä, ja sitten yhtäkkiä aloin kokea uskomattoman kovaa kipua koko kehossani, mikä matki kuvotusta, jonka tunsin raiskauksen jälkeen, laulaja kuvaili.

Fibromyalgian syntyperä on tuntematon, mutta Oprahin haastattelussa Shallow-biisin tekijä kertoi sen olevan yksi reaktio traumaan. Gaga kuitenkin on löytänyt ongelmiinsa valtavasti apua lääkityksestä.

Hän myönsi mielenterveysongelmien hoitamisen lääkityksellä olevan todella kiistelty aihe ja stigman ympäröimä. Senpä takia hän on päättänyt olla rehellinen ja kertoa syövänsä antipsykoottisia lääkkeitä. Ilman niitä hän muun muassa kouristelisi unissaan.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

- Lääkkeet ovat todella auttaneet minua. Moni ihminen pelkää käyttää lääkitystä auttaakseen itseään ja aivojaan. Haluan pyyhkiä stigmaa tämän ympärillä.

- Olen kyllästynyt sanomaan tämän uudestaan ja uudestaan. Kaikilla ei ole mahdollisuutta näihin asioihin, kaikilla ei ole rahaa tällaiseen. Haluan, että siihen (mielenterveyspalvelut) suunnataan rahaa, haluan maailman parhaimmat lääkärit ja haluan meidän kaikkien ymmärtävän aivoja ja olevan samalla viivalla asian kanssa, jotta Z-sukupolven ei tarvitse taistella samalla tavalla kuin meidän. Mielenterveys on kriisissä, Gaga tilitti.

Lue myös: Lady Gaga nähtiin pusuttelemassa uutta miestä - kuva

Lue myös: Lady Gaga hyppäsi miesfanin syliin ja kaatui ikävän näköisesti lavalta - katso video

Lähde: TeenVogue

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat