Kuva: Senja Rapila

Rea, 33, on onnellisesti naimisissa - näkee miestään vain muutaman kerran vuodessa

22.01.2020 09:15 - Henna Koste

Toisinaan radiojuontaja Rea Tallgren kuulee hämmästelyä siitä, miksei hän lähtisi miehensä mukaan maailmalle. Vastaus on yksinkertainen.

Radiojuontaja Rea Tallgrenin, 33, kotona vallitsee Instagram-sisustus: marokkolaishenkinen rahi, boheemeja tyynyjä, hyllyn täydeltä kauniita koriste-esineitä ja sohvapöydän maljakosta kallistuu puuvillan oksa. Rean jaloissa sohvalla tilanteita tarkkailee Helmi Pennanen – kotihoidossa Rean luona oleva rescue-koira.

Harmonisen sisustuksen rikkovat terassin oven tuntumassa verhokiskossa kiikkuvat Marge ja Homer Simpson -pehmolelut.

- Lupasin, että mieheni saa tuoda sisustukseen väriä ja tässä on lopputulos, Rea naurahtaa.

Viime kesän morsian Rea kuvaileekin elävänsä omien sanojensa mukaan tavallista, joskus jopa tylsää arkea.

- Ehkä erikoisin asia, joka arjessani eroaa monen muun naimisissa olevan arjesta, on se, että näen kumppaniani ainoastaan muutaman kuukauden välein. Mieheni on tällä hetkellä töissä Kiinassa, ja aiemmin hän on asunut töiden puolesta niin Afrikassa kuin Intiassakin, Rea kertoo.

Tilanne on ollut samanlainen pariskunnan suhteen alusta asti.

- Meillä on ollut koko suhteemme ajan vain lyhyitä aikoja, jolloin mieheni työ ei olisi vienyt häntä muualle, joten tiesin kyllä suunnilleen, mihin ryhdyin, hän huomauttaa.

Silti Rea kuvailee suhdetta elämänsä tasapainoisimmaksi. Suhteen alussa nainen ei kuitenkaan ollut aivan varma, kannattaako tämän kiinnostavan miehen matkaan lähteä – ainakaan elämän mittaiselle seikkailulle.

- Olin suhteemme alussa hyvin epävarma, mutta mieheni onnistui pienin askelin ja ajan kanssa vakuuttamaan minut siitä, että oli hyvä minulle. Mieheni on temperamenttinen ja omaa nopeat hoksottimet. Minä olen kärsivällisempi, mutta ehkä tietyllä tavalla holtittomampi. Kun innostun jostain, kierrokset lähtevät helposti nollasta sataan sekunneissa, hän kuvailee.

Yksi tuore esimerkki on se, että Rea oli hiljattain tekemässä jo talokauppoja vain hetken harkinnan jälkeen, vaikka uusi koti ei ollut pariskunnan suunnitelmissa.

- Mieheni sen sijaan on rauhallisempi ja harkitsevampi suurissa asioissa, vaikka pienet asiat saavatkin hänet helpommin tulistumaan. Tasapainotamme toisiamme siis hienosti – kun toinen heittää liikaa bensaa liekkeihin, on toisella vaahtosammutin valmiina, Rea täsmentää.

Kuinka avioparin yhteiselämä sitten rullaa, kun toista näkee vain kuukausien välein?

- Haastavaa se todella on - elää eri maissa. Meitä auttaa se, että molemmille on alusta lähtien ollut tässä suhteessa selvää se, että omia haaveita pitää saada toteuttaa. Mieheni ne ovat vieneet ulkomaille, minut puolestaan pitäneet Suomessa, kertoo radiojuontajana työskentelevä Rea.

Ei elonmerkkejä päiväkausiin

Toisinaan nainen törmää myös ihmettelyyn, miksi hän ei lähtisi miehen mukaan reissaamaan.

- Se ei olisi minun elämääni. Minulla on täällä työ, jota rakastan, ja olen tehnyt sen eteen kovasti töitä. En ole valmis luopumaan siitä vain seuratakseni toista ympäriinsä ja odottaakseni häntä hotellissa kaikki päivät, Rea sanoo.

Helpommaksi kaksikon etäsuhdetta ei tee se, että yhteydenpito ei aina ole itsestäänselvyys.

- Mieheni on usein töissä kohteissa, joissa kattavuudet ovat todella heikot. Esimerkiksi videopuhelut onnistuvat todella harvoin. Puhelimessa yritämme puhua joka päivä, mutta varsinkin silloin, kun mieheni on katvealueen ulkopuolella, en saa hänestä mitään elonmerkkiä moneen päivään. Itselleni ne päivät ovat raskaimpia, koska mieli alkaa helposti pyörittää kammottavia skenaarioita siitä, mikä on voinut mennä vikaan.

- Luotan mieheeni kuin kallioon. Hän on hyvin lojaali ja syvällinen, ja meidän arvomaailmamme on vankasti samanlainen. Olen myös puhunut hänen kanssaan ääneen sellaisista asioista, joista aikaisemmissa suhteissa en olisi edes uskaltanut haaveilla sanovani.

Rean tarvitsee kuitenkaan harvoin olla yksin kotona. Iloa ja monia muitakin tunteita naisen elämään tuo rescue-koira -harrastus, jonka vuoksi Helmikin on tullut osaksi Rean elämää.

- Kotona harvoin on tylsää hetkeä. Meille tulee Viipurista koiria kotihoitoon, ja etsimme niille loppuelämän kodin yhdessä rescue-yhdistyksen kanssa. Koirat ovat parasta, mitä tiedän!, Rea sanoo innostuen.

Uusi aluevaltaus, vanha rakkaus

SuomiRock-kanavalta tutuksi tulleen Rean ääntä ja vauhdikasta menoa kuullaan nyt uudelta Ysäri-kanavalta. Nainen on asiasta vilpittömän innoissaan.

- Uudelle kanavalle hyppääminen on ihan huikea haaste, ja olen todella, todella innoissani. Ysärin Facebookissa ja Instagramissa on jo nyt todella hyvä pöhinä ja meidän kuuntelijat vaikuttavat aivan huipputyypeiltä, joiden kanssa pystyy heittämään juttua aivan kaikesta, joten täytyy sanoa, että en millään malttaisi odottaa pääseväni puikkoihin, Rea hihkuu.

Rean tyylinäyte 90-luvulta. (kuva: Rea Tallgrenin kotialbumi)

(kuva: Rea Tallgrenin kotialbumi)

Kanavan juontajakaartiin kuuluvat myös Oku Luukkainen, Waldo sekä Tuottaja Jääskeläinen. Ysärimuistoja Rean ei tarvitse kaivella hetkeäkään mielensä sopukoista.

- Olen ollut ysärin lopussa teini-ikäinen, joten ysärimusiikkiin liittyy vahvasti monenlaisia muistoja. Haaveilin 90-luvulla näyttelijän ja laulajan urasta, ja treenasinkin armottomasti esimerkiksi Spice Girlsien kappaleita. Myös minun huoneeni seinät oli tapetoitu Spaissareiden kuvilla. Moneen ysäribiisiin liittyy jonkinlainen muisto, esimerkiksi kotibileistä, ja lukemattomat kappaleet nostattavatkin hymyn huulille huononakin päivänä, Rea toteaa.

Kuuntele Rea Tallgrenia Ysärin keskipäivässä arkisin kello 10-14.

Lue myös: Oku Luukkainen uuden Ysäri-kanavan juontajaksi: "Iso unelmien täyttymys"

Kilpailut

Uusimmat