Kuva: AOP

Netflix sai käyttäjänsä riemuitsemaan - tuo valikoimaan 21 legendaarista anime-elokuvaa

23.01.2020 16:45 - Milena Raappana

Valikoimaan lisätään helmikuun aikana muun muassa Henkien kätkemä, Naapurini Totoro ja Liikkuva linna.

Useamman suoratoistopalvelu Netflixin julkaiseman sarjan ja elokuvan ympärillä pyörii lievästi sanottuna melkomoinen hypetys.

Stalkkeria ja sarjamurhaajaa seuraava You on sekoittanut fanien päät ensimmäisestä tuotantokaudesta lähtien. Sex Educationin toinen kausi otettiin rytinällä sosiaalisessa mediassa vastaan ja cheerleadingiin uppoutuvaa Cheer: Teksasin ihme -dokumenttisarjaa on kiitelty lajin pimennossa olevien puolien valoittamisesta. 

Suoratoistopalvelu on kuitenkin päättänyt räjäyttää potin totaalisesti ja siunata käyttäjiään maineikkaalla elokuvatarjonnalla. 

Netflix tiedottaa sivuillaan ja sosiaalisen median kanavissaan tuovansa valikoimaan helmikuussa maineikkaan Oscar-palkintoja voittaneen Studio Ghiblin 21 anime-elokuvaa. Japanilaisen animaatiostudion elokuviin lukeutuvat muun muassa Naapurini Totoro, Prinsessa Mononoke, Henkien kätkemä, Kissojen valtakunta ja Liikkuva linna.

Suoratoistopalvelun Pohjoismaiden Twitter-tilin päivityksestä on aistittavissa, että anime-elokuvat ovat olleet suuren kysynnän ja odotuksen kohteena. Päivityksessä nimittäin kirjoitetaan:

"Kyllä. Studio Ghibli on tulossa Pohjoismaiden Netflixiin. Kaikki 21 elokuvaa. Helmikuun 1. päivästä alkaen. Lopettakaa kyseleminen."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Netflixin animaatioelokuvien vastaava Aram Yacoubian kuvaili uutisen olevan "Netflixille ja sen miljoonille käyttäjille unelmien täyttymys". 

- Studio Ghiblin animaatioelokuvat ovat legendaarisia ja niillä on ollut haltioituneita faneja ympäri maailmaa jo 35 vuoden ajan. Olemme innoissamme tuodessamme ne saataville useammalla kielellä ympäri latinalaista Amerikkaa, Eurooppa, Afrikkaa ja Aasiaa - jotta yhä useampi voi nauttia tästä animaation eriskummallisesta ja mahtavasta maailmasta, Yacoubian sanoi Netflixin sivuilla julkaistussa tiedotteessa.

Yllä näkyvän Twitter-päivityksen kommenttikenttä onkin räjähtänyt ilakoivista meemeistä ja viesteistä. 

"Vihdoinkin jotain, minkä katsominen on sen arvoista", kirjoitti eräs käyttäjä.

"Omg! Olen niin innoissani!" ylisti toinen. 

"Minä valmistautumassa helmikuun 1. päivään", kirjoitti kolmas ja laittoi Henkien kätkemä -elokuvaan liittyvän gifin. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Netflixin luontodokumentti esittelee ennennäkemätöntä materiaalia - tuore traileri hurmaa netissä

Lue myös: Hirviöjahti alkaa - katsojat innostuivat uudesta Netflix-sarjasta

Lähde: Netflix

Kilpailut

Uusimmat