Kuva: Lauri Kujanpää

HS: Antti Tuiskun baari-ilta lähti käsistä Espanjassa - "Paikalle kutsuttiin poliisit"

06.02.2020 13:15 - Iiro Myllymäki

Antti Tuisku kertoo HS:lle, että Espanjassa asuminen oli vapauttavaa, koska kukaan ei tunnistanut häntä.

Antti Tuisku on palannut tauoltaan rytinällä. Keskiviikkona häneltä julkaistiin uusi Valittu kansa -niminen single, ja perjantaina julkaistaan samaa nimeä kantava albumi. Kyseessä on ensimmäinen albumi vuoden 2017 Anatuden jälkeen.

Vuoden 2018 keikkakesän jälkeen Antti Tuisku jäi musiikkiurastaan tauolle. Hän muutti Espanjaan, missä hän suoritti etäopintoina liikunnan alan ammattitutkinnon. Miehelle jäi kuitenkin aikaa myös rentoutua ja juhlia.

Mies kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että Suomessa hänen arkeaan määrittää se, että kaikki tunnistavat hänet minne ikinä hän meneekin. Tämän hän tajusi toden teolla vasta Espanjassa.

- Tajusin vasta siellä, että se näkyy joka ikisessä asiassa, mitä arjessani teen. Suomessa minuun on pinttynyt niin syvälle selviytymistapa, että en voi mennä tuolla rauhassa ja en voi ajatella olevani kuka vain. Espanjassa oli ihanaa, kun minun ei tarvinnut miettiä näitä asioita yhtään, Tuisku sanoo HS:lle.

Antti Tuisku paljastaa, että erityisesti yksi baari-ilta Espanjassa lähti käsistä.

- Kun olin yhden kerran baarissa viihteellä, hörskyttelin vähän juomia liian innoissani ja paikalle kutsuttiin poliisit selvittämään asiaa. Olin helpottunut, koska ei tarvinnut heidän kanssaan keskustellessa miettiä, missähän lehdessä tämäkin pian on.

Antti Tuisku työsti uutta albumiaan Espanjassa. Mies on kuvaillut levyä hänen ”elämänsä isoimmaksi”. Kuten jo julkaistulla singlellä, myös koko albumilla kulkevat vahvoina hengellisyyden teemat.

- Albumilla kuuluu ihmisen kaipuu hengelliseen kotiin - sellaiseen rauhaan, jota varmasti kaikki tällä planeetalla ennemmin tai myöhemmin etsivät. Kappaleissa kyseenalaistetaan suuria auktoriteetteja ja sitä kautta myös ihmisiä, jotka asettuvat korkeampaan asemaan arvostelemaan muita, Tuisku kuvailee levyn teemoja.

Lue myös: Antti Tuisku yllättää: Perjantaina julkaistava levy kantaaottava ja hengellinen

Lue myös: Kovakuntoinen Antti Tuisku vetää kevyimmillään 6 treeniä viikossa: "Ikään kuin näkymätöntä työtä"

Lähde: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat