Kuva: Senja Rapila

Kovakuntoinen Antti Tuisku vetää kevyimmillään 6 treeniä viikossa: "Ikään kuin näkymätöntä työtä"

27.12.2019 09:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Antti Tuisku miettii treeniohjelmansa tiukasti sen mukaan, mikä palvelee häntä artistina.

Kaikki Antti Tuiskun, 35, keikalla joskus käyneet tietävät, että mies on kovassa fyysisessä kunnossa. Mies ei ainoastaan laula, vaan myös tanssii haastavia koreografioita toinen toisensa perään. Tähän mies on saanut mallia idoliltaan Madonnalta, 61.

- Hän on ollut minulle iso esikuva siinä, että hän laittaa itseään fyysisesti tosi vahvasti likoon esiintyessään. Se on ollut bensiiniä omaan tekemiseeni, Antti Tuisku kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Tuiskun liikunnallisuus ulottuu myös popparin uran ulkopuolelle. Musiikillisen taukonsa aikana mies suoritti liikunta-alan ammattitutkinnon. Taukonsa aikana mies treenasi omaa kuntoaan eri tavalla kuin esimerkiksi kiertueisiin valmistautuessaan. Miehen mukaan hänen kaltaisensa keikoillaan tanssiva artisti tarvitsee tiettyjä fyysisiä ominaisuuksia, jotka määrittävät pitkälti treenaamista.

- Viime kesänä vedin elämäni ensimmäisen ja mahdollisesti viimeisen puolimatkan triathlonkilpailun. Sitä varten treenasin pitkiä, junnaavia pyörä-, juoksu- ja uintilenkkejä. Sellainen treenaaminen kasvattaa peruskuntoa ja kestävyyttä, mutta on aikamoista myrkkyä artistilta vaadittaville ominaisuuksille kuten herkkyydelle, elastisuudelle ja kimmoisuudelle, Tuisku kertoo.

Nyt Tuiskun tähtäimessä ovat taas keikkalavat, eivätkä ihan mitkä tahansa lavat. Mies heittää ensi elokuussa kaksi keikkaa Helsingin Olympiastadionilla, ja tätä varten miehen kuntoiluohjelma on palautettu palvelemaan nimenomaan esiintyvän artistin tarpeita. Pitkät lenkit ovat vaihtuneet kuntosalitreenaamiseen. Kevyimmillään mies kertoo treenaavansa noin kuusi treeniä viikossa.

Kuuntele alta, kun Antti Tuisku kertoo, millainen merkitys kestävyyskunnolla on hänelle.

Terapian korvike

Antti Tuisku suhtautuu työhönsä urheilijan pieteetillä. Miehen fyysisiä ominaisuuksia, kuten kestävyyttä, nopeutta ja ponnistusvoimaa, testataan jatkuvasti ja hänellä on useampi valmentaja tiimissään.

Kun hänenkaltaistaan poptähteä menee katsomaan livenä, ei tule ajatelleeksikaan, kuinka paljon työtä nimenomaan fysiikan kanssa on jouduttu tekemään.

- Se on ikään kuin näkymätöntä työtä. Ihmiset eivät osaa ajatellakaan, mitä kaikkea se vaatii, että lavalla pystyy tekemään niitä asioita, mitä siellä tehdään, Tuisku sanoo.

Antti Tuiskulle urheilu ei ole kuitenkaan pelkkää fysiikkaa ja pakollinen suoritus keikkakuntoon pääsemiseksi. Se on myös henkireikä.

- Liikunta toimii minulle vähän kuin terapian korvikkeena. Varmaan aika pitkä penni on säästynyt terapiakustannuksista urheillessa ja lenkkipolulla.

Treenikaverina huippuhiihtäjä

Tuiskulla on ollut melko kovakuntoinen treenikaveri. Mies on treenannut sekä Espanjassa että Sveitsissä yhdessä fanittamansa hiihtäjän Krista Pärmäkosken, 29, kanssa.

- On hienoa olla niin hyvässä kunnossa, että pystyn lähtemään hänen kaltaisensa huippuhiihtäjän kanssa viikoksi treenaamaan Sveitsiin hänen leirilleen, Tuisku sanoo.

Esimerkiksi juoksutestissä Pärmäkoski kuitenkin pieksi Tuiskun tuntuvasti. Tästä Tuisku kertoi Instagramissa, missä hän hehkutti Pärmäkosken tapaa haastaa itseään vuoden jokaisena päivänä.

Tätä samaa mentaliteettia oon halunnu ja yrittänyt vaalia omassa artistiudessani, joten voitte vain kuvitella, miten onnekas oon, ku saan treenata täällä- tämän hienon ihmisen kans, näissä upeissa Sveitsin maisemissa”, Tuisku kirjoitti. Päivityksen voit katsoa alta. Jos se ei näy alla, klikkaa tästä.

Lue myös: Antti Tuisku paljastaa nyt, mitä ihmettä "winter is coming" -kohuvideo tarkoitti: "Hauska juttu"

Lue myös: Antti Tuisku: "En ymmärrä ihmisiä, jotka haaveilevat lottovoitosta ja paratiisisaarista"

Kilpailut

Uusimmat