Kuva: Senja Rapila

Suvi Teräsniska päivästä, kun kuuli Olli Lindholmin kuolemasta: "Valahdin lattialle ja huusin"

12.02.2020 14:20 - Reija Saarinen

Lindholmin kuolemasta tulee tänään kuluneeksi vuosi.

12.2.2019 oli surullinen päivä. Tuolloin Yö-yhtyeen keulakuva Olli Lindholm menehtyi äkillisesti vain 54-vuotiaana. 

Päivä oli raskas monille. Niin Lindholmin perheelle, ystäville, sukulaisille, tuttavilla, työtovereille kuin faneillekin. Yksi Lindholmin läheisimmistä ystävistä ja kollegoista on laulaja Suvi Teräsniska, joka muistelee tuoreessa Instagram-päivityksessään vuoden takaista päivää.

Teräsniskan mukaan hän muistaa tuon aamun vieläkin hyvin selvästi. 

"Vuosi sitten Teemun puhelun tullessa tiesin jo, että jotain on sattunut. En osannu pelätä pahinta, mutta muistan sen aamun vieläkin. Istahdin keittiön pöydän ääreen, siitä valahdin lattialle ja huusin. Sitten soitin Satulle, joka oli jo yrittänyt tavoittaa mua puolta tuntia aiemmin. Simo oli vielä suihkussa ja autuaan tietämätön kaikesta. Juoksin kylpyhuoneen ovelle ja hakkasin epätoivoisesti ovea ja huusin," Teräsniska kirjoittaa julkaisemansa kuvan yhteydessä.

Tapahtuma-aikaan naisen laskettuun aikaan oli vain muutama viikko. Teräsniska myöntääkin odottaneensa lapsen syntymää, jotta saisi muuta ajateltavaa.

"Kaiken kaikkiaan olin lopulta tosi helpottunut, että sain olla koko vuoden lähinnä kotona. Ei tarvinnut kohdata kollegoita tai mediaa, eikä jatkuvasti käydä läpi samaa keskustelua ja surua, vaikka kävinhän mä sitä läpi. Kotona, autossa, ruokakaupassa, kuntosalilla."

Vaikka vuosi on ollut raskas, on se sisältänyt myös paljon onnellisia hetkiä.

"Vuoteen on onneksi mahtunut myös paljon hyviä asioita ♥️ Mulla on hyvä olla perheen kanssa. Paljosta saan olla kiitollinen, että mulla on maailman paras mies ja kolme ihanaa lasta. Oon lisäksi kaiken tapahtuneen jälkeen saanut niin paljon ihania viestejä, yhteydenottoja ja muistoja Ollista sekä tutustunut hyviin ihmisiin, että koen tämän isona siunauksena," Teräsniska toteaa.

Koskettavan kirjoituksen pääset kokonaisuudessaan lukemaan alta. Jos julkaisu ei näy, löydät sen myös täältä

View this post on Instagram

Tänä aamuna helsinkiläinen taksikuski kysyi yllättäen matkan päätteeksi: ”Miten voit? Onko ollut rankka päivä tähän asti?” Purin hammasta, pyyhin kyyneleet poskilta ja sanoin sen mitä vastaan yleensä aina: ”Minä pärjään, vaikka ikävä on läsnä.” Vuosi sitten Teemun puhelun tullessa tiesin jo että jotain on sattunu. En osannu pelätä pahinta mutta muistan sen aamun vieläkin. Istahdin keittiön pöydän ääreen, siitä valahdin lattialle ja huusin. Sit soitin Satulle, joka oli jo yrittänyt tavoittaa mua puolta tuntia aiemmin. Simo oli vielä suihkussa ja autuaan tietämätön kaikesta. Juoksin kylpyhuoneen ovelle ja hakkasin epätoivoisesti ovea ja huusin. Sit alkoi pääkoppa toimimaan jotenkin automaattisesti: puhelut levy-yhtiöön ja ohjelmatoimistoon. En anna kommentteja kun homma tulee julki. En tee mitään. Onneksi ei tarvinnutkaan. Laskettuun aikaan kaksi viikkoa. Mietin kelle kaikille omille tutuille pitää ilmoittaa ennen kuin lukevat lehdestä ja säikähtävät että oonko mä jo kuullut. Soitin äidille, isälle ja muistan ajatelleeni että seuraavaksi soittaisin Ollille jos tää olis kuka tahansa muu. Lapset kyseli miksi äitillä on paha mieli ja sukulaiset tuli kesken työpäivän meille istumaan hiljaisuuden vallitessa. Lapset lähti lopulta perhetutun luo leikkimään, Simon ajoin hallille ja sanoin että nyt mun tarttee olla yksin. Olo oli tukala jo muutenkin odotuksen loppumetreillä ja toivoin hartaasti että nyt vois kyllä vaikka lapsi jo syntyä, jotta tähän tulis samantien jotain muuta ajateltavaa. Mietin miten Ollin lapset tästä selviävät ja soittelin läpi bändin jäseniä ja kirosin elämän paskuutta. Kaikenkaikkiaan olin lopulta tosi helpottunut, että sain olla koko vuoden lähinnä kotona. Ei tarvinnut kohdata kollegoita tai mediaa eikä jatkuvasti käydä läpi samaa keskustelua ja surua, vaikka kävinhän mä sitä läpi. Kotona, autossa, ruokakaupassa, kuntosalilla. Aika monta kertaa oon viimeisen vuoden aikana vilkaissut auton aurinkoläpän peiliin ja miettinyt voinko hakea näillä turvonneilla silmillä lapset hoidosta tai paketin postista. (JATKUU KOMMENTEISSA...)

A post shared by Suvi Teräsniska (@suviterasniskaofficial) on

Lue myös: Suvi Teräsniska julkaisi herkän perhekuvan: "Elämäni suurimmat saavutukset"

Lue myös: Suvi Teräsniska julkaisi kuvan perheensä ruokailuhetkestä - viittaa kauniisti Olli Lindholmiin

Kilpailut

Uusimmat