Kuva: Milena Raappana

"Vähemmän tulee pelattua pleikkaa" - Isyys sai Uniklubin Jussi Selon työskentelemään ahkerammin

21.02.2020 14:45 - Milena Raappana

Syksyllä uuden albumin julkaisevan Uniklubin Jussi Selo kirjoitti herkän Siipirikko-kappaleen, josta voi löytää viitteitä isyyden teemoista.

Suomirockyhtye Uniklubi julkaisi tänään uuden singlensä Siipirikko. Kyseessä on kolmas maistiainen syksyllä ilmestyvästä albumista, joka on laulaja Jussi Selon, 35, mukaan "pitkästa aikaa paras Uniklubi-levy". 

Herkkä, tunteellinen ja jousisoittimilla varustettu Siipirikko syntyi yhden juhannuksen jälkeisen krapulapäivän aikana. 

- Tiedäthän sellaisissa fiiliksissä, kun on herkillä, katsoo kissavideoita ja melkein itku tulee, kun näkee jotain, Selo kuvailee tuntemuksiaa kirjoittaessaan kappaletta. 

Kappale on otettu lämmöllä vastaan, vaikka bändin Instagram-tilillä biisin teaser-päivityksessä oltiinkin kysytty, onko Uniklubista tulossa poppia soittava valtavirtabändi? Tähän Selolla on yksiselitteinen vastaus. 

- Emme mieti niinkään, mihin musiikkigenreen lukeudumme. Ei rockia mitata sillä, kuinka paljon biisissä on säröä, vaan se tulee asenteesta. Mielestäni on paljon haastavampaa tehdä kaunis biisi, jossa on todella upea jousisovitus ja sävellys kuin sellainen kolmen soinnun rockrenkutus, Selo kuvailee. 

(kuva: Milena Raappana)

"Haluan luoda lapselleni hyvän ja turvallisen elämän"

Pienen kaksivuotiaan tytön isä Selo kertoo isäksi tulon inspiroineen ja tehneen hänestä ahkeramman artistin. 

- Priorisoin ja käytän ajan paremmin musiikin tekemiseen. Elän kuitenkin sillä, joten haluan luoda lapselleni hyvän ja turvallisen elämän. Vähemmän tulee pelattua pleikkaria, Selo naurahtaa. 

Isyyteen viittaavia sanoituksia on kuultavissa myös Siipirikko-kappaleessa. Esimerkiksi "Nousen, sinun vuoksesi mä nousen"-kohtaan on Selon mukaan helppo yhdistää isänä olemisen tematiikkaa. 

Vanhemmuus on tehnyt artistista herkemmän monille asioille. 

- Esimerkiksi kauheat uutiset resonoivat eri tavalla. Toivoisin myös, että esimerkiksi päiväkodissa ja koulumaailmassa lapseni saisi turvallisen ja hyvän ystäväpiirin eikä olisi kiusaamista. 

Ahkeruus musiikin tekemisessä myös paistaa Selosta, kun hän kuvailee tulevan vuoden suunnitelmia. 

- Nyt keväällä on hyvin keikkaa. Syksyllä tulee albumi ulos, jonka jälkeen olisi tarkoitus tehdä tiivis keikkakiertue. Ollaan bändinä oikein odotettu, että päästään kiertämään, että saadaan kaikki mehut irti. Nyt on tekemisen meininki.

Lue myös: Uniklubi-laulaja Jussi Selo sai esikoislapsensa: "Ihana tyttö syntyi"

Lue myös: Uniklubin Jussi Selosta tuli vähitellen jouluihminen: "En enää kapinoi sitä vastaan"

Kilpailut

Uusimmat