Kuva: AOP

Prinssi Harry luopui kuninkaallisesta tittelistään - pyytää kutsumaan itseään etunimellä

27.02.2020 20:45 - Milena Raappana

Harry ja Meghan Markle saavat säilyttää kuitenkin herttuaparin nimityksensä.

Tällä viikolla Sussexin herttuapari ilmoitti tulevaisuuden suunnitelmistaan, joihin lukeutui myös niin kutsuttu varasuunnitelma kuninkaallisiin piireihin palaamisesta, jos jokin meneekin pieleen siirtymisessä uuteen elämään. 

Kuluneen viikon aikana Britannian hovin draama on saanut uusia ulottuvuuksia, kun prinssi Harry pyysi, että häntä jatkossa kutsutaan julkisuudessa vain Harryksi. 

Cosmopolitan-julkaisu uutisoi Harryn palaneen kotimaahansa hoitamaan viimeisiä kuninkaallisia velvollisuuksiaan ja puhui johtamansa kestävän matkailun järjestön Travalystin tapahtumassa Skotlannissa. 

Tapahtuman juontaja Ayesha Hazarika esitteli Harryn ennen tämän puhetta sanoin:

- Hän haluaa sanoa muutaman sanan päivän aloituksesi ja hän on tehnyt selväksi, että me kaikki kutsumme häntä Harryksi. Joten hyvät naiset ja herrat, antakaa isot skotlantilaiset tervetuliaisaplodit Harrylle, Hazarika lausui. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Harryn ja Meghan Marklen astuessa syrjään kuninkaallisista tehtävistään heitä ei enää Buckinghamin palatsin mukaan kutsuta "hänen kuninkaallinen korkeutensa" -nimityksellä. Kaksikko kuitenkin saa pitää herttuaparin tittelinsä. 

Kuninkaallinen-sanan käytöstä syntyi Sussexin herttuaparin ja kuningatar Elisabetin välille jännitettä. Britannian monarkki kielsi pariskuntaa käyttämästä sanaa. Herttuaparin tiedoteesta kuitenkin ilmenee, ettei kuningattaren valta ole niin suuri, että hän voisi estää heitä käyttämästä sanaa ulkomailla. 

Meghan ja Harry ovat kuitenkin tyytyneet kuningattaren tahtoon ja sopineet, etteivät he sisällytä itseensä tai tavaramerkkeihinsä kuninkaallinen-sanaa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että heidän virellä olevat tavaramerkkihakemuksensa kumotaan. 

Lue myös: Prinssi Harryn ystävät ovat kadonneet Meghan Marklen takia: "Hän on työntänyt heidät pois"

Lue myös: Prinssi Harry ja Meghan Markle yllättivät somessa - ”Tätä on odotettu!”

Lähde: Cosmopolitan

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat