Kuva: AOP

Harvey Weinsteinin asianajajat pelkäävät miehen kuolevan vankilaan - haluavat minimirangaistuksen

10.03.2020 16:15 - Roy Kokkonen

Oikeus katsoi Weinsteinin syylliseksi kahteen syytekohtaan helmikuussa. Elokuvamoguli saa tuomion seksuaalirikoksistaan keskiviikkoaamuna.

Elokuvamoguli Harvey Weinsteinin, 67, asianajajat vetoavat, ettei Weinsteinia tuomittaisi yli viiden vuoden vankeuteen. Weinstein todettiin syylliseksi raiskaukseen ja seksuaaliseen tekoon pakottamiseen laajasti uutisoidussa seksuaalirikosoikeudenkäynnissä.

Hänen odotetaan saavan tuomionsa keskiviikkoaamuna. Maksimirangaistus Weinsteinin rikoksista on jopa 29 vuotta vankeutta. Minimirangaistus on viisi vuotta vankeutta.

Weinsteinin asianajajat toimittivat oikeudelle myöhään maanantai-iltana asiakirjoja, joissa minimirangaistuksen ylittävän tuomion sanotaan olevan käytännössä elinkautinen vankeusrangaistus.

- Totuus on, että Weinstein ei välttämättä selviä edes minimirangaistuksesta hengissä, asianajajat kirjoittivat New Yorkin korkeimman oikeuden tuomarille James Burkelle.

Syyttäjät eivät ole kertoneet tarkkaa vaatimustaan tuomion pituudeksi. Sen sijaan syyttäjänvirasto toimitti tuomarille listan aiemmista tuomioista, joita on annettu vastaavista rikoksista. 

Oikeus katsoi Weinsteinin syylliseksi kahteen syytekohtaan 24. helmikuuta ja määräsi hänet vankilaan odottamaan tuomion langettamista. Weinstein kuitenkin joutui kahdeksi viikoksi sairaalaan heti oikeudenkäynnin jälkeen.

Hän on kärsinyt terveysongelmista koko oikeusprosessin ajan. Weinstein on nähty oikeudenkäynneissä rollaattoriin tukeutuneena. Viime viikon keskiviikkona hän joutui sydänleikkaukseen, jonka jälkeen hänet siirrettiin Riker's Islandin vankilaan.

Weinsteinia vastaan on vireillä oikeusjuttu myös Los Angelesissa. Lisäksi hän joutuu vastaamaan lukuisiin siviilikanteisiin.

Lue myös: Harvey Weinstein tuomittiin kahdesta seksuaalirikoksesta - jopa 25 vuoden tuomio odottaa

Lähteet: Page Six, Vulture

Kilpailut

Uusimmat