Kuva: AOP

Elokuva, jonka ensi-illassa katsomossa pyörryttiin - uskallatko katsoa trillerileffan trailerin?

12.03.2020 15:15 - Milena Raappana

Swallow-elokuvan päähenkilö sairastaa pica-oireyhtymää, joka saa hänet nielemään vaarallisiakin esineitä.

Nainen avaa lasisen rasian ja nostaa marmorikuulan sormiensa väliin. Hetken esinettä tarkkailtuaan hän pistää sen suuhunsa ja nielaisee. 

Marmorikuula ei ole ainoa asia, jonka Haley Bennettin, 32, esittämä päähenkilö nielee Swallow-elokuvassa. Suuhun menee jopa vaarallisia esineitä nastoista paristoihin ja naulaan. 

Ei siis ihme, että viime vuonna Tribeca-elokuvafestivaaleilla ensi-iltansa saanut trilleriteos sai Indiewire-julkaisun mukaan erään naisen katsomossa pyörtymään. 

Mistä siis huonovointisuutta aiheuttavassa elokuvassa on kyse?

Carlo Mirabella-Davisin esikoisohjaus Swallow seuraa raskaana olevaa kotirouva Hunteria, joka elää ylellistä elämää. Aviomiehen odotukset ja appivanhempien vaatimukset saavat hänet kuitenkin pelkäämään virheitä ja epäonnistumista. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hunter sairastuu pica-oireyhtymään, jossa henkilölle kehittyy pakottava tarve niellä esineitä. Se luokitellaan syömishäiriöihin kuuluvaksi mielenterveyshäiriöksi. Oireyhtymää esiintyy raskaana olevilla naisilla muuta väestöä enemmän. 

Refinery29-julkaisu haastatteli Mirabella-Davisia elokuvan julkaisun aikoihin. Haastattelussa ohjaaja ja käsikirjoittaja kertoi aiheen kummunneen hänen perheensä kokemuksista. 

- Elokuvaa inspiroi isoäitini Edith, joka oli kodinrakentaja 1950-luvulla onnettomassa avioliitossa ja joka kehitti rituaalin kontrolliin. Kuten pakonomainen käsienpesu. Ja hänen aviomiehensä laitostutti hänet, ja minusta tuntui, että häntä rangaistiin hänen herkkyydestään, ettei hän elänyt yhteiskunnan odototuksien mukaisesta, millainen vaimon ja äidin pitäisi olla, Mirabella-Davis kuvaili haastattelussa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hän kertoi isoäidin kokemusten vaikuttaneen paljon heidän perheeseensä. Hänellä itsellään on myös omat pakonomaiset rituaalinsa, joilla hän ylläpitää kontrollia. 

- Halusin tehdä elokuvan jostain, jolla on tällainen yksityinen kapina nykyhetkeä ja patriarkaattia vastaan.

Swallow ilmestyi Yhdyvalloissa elokuvateattereissa 6. maaliskuuta ja se on saanut IMDb-sivustolla arvosanaksi 6,4 / 10. Rotten Tomatoes -sivustolla taas prosentuaalinen suositus on 87 prosenttia sadasta. Episodi-julkaisun mukaan vielä ei ole tietoa, milloin elokuva ilmestyy Suomessa.

Lue myös: Somessa listattiin elokuvat, joita ihmiset eivät pysty katsomaan enää toista kertaa

Lue myös: Netflixin uutuusleffa "traumatisoi" katsojansa: "Loppu sai minut suunniltani"

Lue myös: Kammottava tositapahtumiin perustuva Netflix-elokuva puhuttaa somessa: "Itkin itseni uneen"

Lähteet: Refinery29, Indiewire, Episodi, IMDb, Rotten Tomatoes

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat