Kuva: Shutterstock

HS: Miksi ihmiset hamstraavat vessapaperia? Sosiaalipsykologi vastaa

13.03.2020 15:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Koronavirus on aiheuttanut ihmisissä paniikkia ja halua hamstrata kaikkea mahdollista.

Tällä hetkellä Suomessa eletään myllerryksessä. Koko maailmaa ravisteleva koronavirus on saanut ihmiset valmistautumaan mahdolliseen karanteeniin erilaisilla keinoilla, kuten hamstraamalla kotinsa täyteen kaikkea tarpeellista.

Ihmetystä on herättänyt se, että miksi vessapaperit on myyty loppuun useasta eri kaupasta. Sosiaalipsykologian dosentti Anna Bäckström Helsingin yliopistosta kommentoi tilannetta HS:lle.

- Ihmiset rakentavat tavallaan pieniä linnakkeita kotiinsa ja haluavat turvata perustoiminnot. Odottelu ja oleminen on monesti ahdistavampaa kuin se, että toimii edes jollain tavalla.

Mutta miksi juuri vessapaperi on se, jota ihmiset ovat ostaneet kasa kaupalla? Uutistoimisto Reuters pohti HS:n mukaan, että suurella vessapaperipakkauksella voi tuoda kotiin näkyvyyttä, että nyt on varauduttu pahimpaan mahdolliseen.

- Sanoisin, että kaikki liittyy hygieniaan, Bäckström arvelee ja jatkaa sanomalla, että on samaa mieltä Reutersin kanssa:

- Tuo on varmasti totta, niin hullulta kuin se kuulostaakin. Se on kookas ja näkyvä asia ja voi luoda tunnetta, että nyt teen jotain perheeni eteen.

Voit lukea koko jutun Helsingin Sanomien -sivuilta.

Lue myös: Ennustiko Simpsonit koronaviruksen? Videopätkä leviää netissä

Lue myös: Naisen kysymys vessapaperin kulumisesta aiheutti somemyrskyn: "Luulen, että joku syö sitä"

Lähde: HS

Kilpailut

Uusimmat