Kuva: YouTube

Sarjat, jotka kannattaa ottaa haltuun nyt, kun on aikaa - montako olet jo katsonut?

09.04.2020 18:45 - Reija Saarinen

Suoratoistopalveluissa on hurja määrä sarjoja, joiden parissa ajan saa kulumaan.

Kotona vietetty aika on monen kohdalla lisääntynyt viime aikoina huomattavasti. Syynä on koronavirus ja sen mukanaan tuomat rajoitukset. 

Kun aikaa on enemmän, kannattaa se myös käyttää jotenkin hyödyksi. Jos koko aikaa ei huvita treenata tai kokkailla, voi aina istua sohvalle ja ottaa haltuun jonkun mielenkiintoisen sarjan. 

Suoratoistopalveluissa on tarjolla sarjoja laidasta laitaan. Jos siis joku legendaarisista sarjoista on vielä katsomatta, on se nyt hyvä aika ottaa haltuun. Kokosimme alle muutamia ehdotuksia sarjoista, joissa riittää katsottavaa. 

Uupuuko sinun listaltasi vielä joku?

Sopranos, kuusi kautta (HBO)

Sopranos on HBO:n tuottama tv-sarja, joka kertoo 2000-luvun mafiaperheen elämästä. Hittisarja on voittanut lukuisia palkintoja. Se on napannut itselleen muun muassa 21 Emmy-palkintoa sekä viisi Golden Globea. Siksi ei liene yllättävää, että sitä on usein kehuttu kaikkien aikojen parhaaksi tv-sarjaksi. 

Lost, kuusi kautta (Viaplay)

Lost on draamasarja, jossa seurataan lento-onnettomuudesta selvinneiden ihmisten elämää salaperäisellä saarella. Jonkinlaiseen kulttimaineeseen noussutta Lostia on usein hehkutettu yhtenä kaikkien aikojen parhaista tv-sarjoista. Väite ei ole tuulesta temmattu, sillä sarja on voittanut lukuisia palkintoja. Suosiosta kertoo myös se, että Yhdysvalloissa ensimmäisen tuotantokauden jaksot keräsivät keskimäärin 16 miljoonaa katsojaa.

Dexter, kahdeksan kautta (HBO)

Dexter-sarjan pääosassa nähdään sarjamurhaaja, Dexter Morgan, joka työskentelee Miamin väkivaltarikosten rikospaikkojen veriroisketutkijana. Hän valitsee uhreikseen murhaajia, jotka eivät ole jääneet vielä kiinni tai jotka oikeus on jättänyt tuomitsematta. Sarjan päätähti Michael J. Hall on ollut viidesti ehdolla parhaan miespääosan Golden Globeen, jonka hän myös vuonna 2010 voitti.

Mad Men, seitsemän kautta (HBO)

Mad Men -sarjan tapahtumapaikkana on kuvitteellinen mainostoimisto Sterling & Cooper. Päähahmona on mainosmies Don Draper, jonka elämää sarja kuvaa. Mad Men on ollut todellinen arvostelumenestys ja se on voittanut lukuisia palkintoja, kuten esimerkiksi viisitoista Emmy-palkintoa.

Breaking Bad, viisi kautta (Netflix)

Breaking Bad on rikossarja, jossa nähdään ja kuullaan myös runsaasti mustaa huumoria. Keskiössä on tarina lukio-opettajasta, joka ryhtyy syöpädiagnoosin saatuaan valmistamaan metamfetamiinia yhdessä entisen oppilaansa kanssa. Hänen tarkoituksenaan on turvata perheensä talous kuolemansa jälkeen. Breaking Bad on voittanut lukuisia palkintoja ja se kuuluu eittämättä kaikkien aikojen parhaiden sarjojen joukkoon. 

Gilmoren tytöt,  Seitsemän kautta (Netflix)

Gilmoren tytöt on komediallinen draamasarja, jossa seurataan yksinhuoltaja äiti Lorelai Gilmore Gilmoresta sekä hänen tyttärestään Rorysta. Tapahtumat sijoittuvat  Stars Hollow’n kuvitteelliseen pikkukaupunkiin. Sarjan päätösjakso nähtiin vuonna 2007. Suurin syy lopettamiselle oli se, ettei päätähtien kanssa päästy sopimukseen palkoista.

Peaky Blinders, viisi kautta (Netflix)

Peaky Blinders on brittiläinen draamasarja, joka kertoo 1919 Birminghamissa toiminnassa olleesta rikollisjengistä. Sarjan tapahtumat pohjautuvat oikeaan jengiin. Sen nimi sen sijaan viittaa jäsenien käyttämiin hattuihin, joiden lippaan neulottiin terä ja joita käytettiin aseena esimerkiksi ryöstöissä.

Mullan alla, viisi kautta (Netflix)

Mullan alla on sarja, joka pääsi heti sekä yleisön että kriitikoiden suosioon. Sarja kertoo hautausurakoitsijana toimivan Fisherin perheen elämästä. Sarjan pääteema onkin kuolema, jota väritetään ironialla ja mustalla huumorilla. 

House of Cards, kuusi kautta (Netflix)

House of Cards on poliittinen draamasarja, jonka tapahtumat sijoittuvat Yhdysvaltojen pääkaupunkiin, Washingtoniin. Se kertoo demokraattipoliitikko Frank Underwoodista, joka päättää ryhtyä kostamaan puoluetovereilleen, koska häntä ei valittu Yhdysvaltain ulkoministeriksi. 

Kylmä rinki, kuusi kautta (HBO)

Kylmä rinki on fiktiivinen televisiosarja, jonka yhdysvaltalaisesta vankilasta nimeltä Oswald State Maximum Security Penitentiary, lyhyesti Oz. Sarjassa paneudutaan vankien taustaan sekä siihen, miten he selviytyvät rankassa vankilamaailmassa. Sarja sai pääsääntöisesti kriitikoilta positiivisia arvosteluja. 

Sons of Anarchy, seitsemän kautta (Netflix)

Sons of Anarchy kertoo kuvitteellisesta rikollisesta moottoripyöräkerhosta. Sarjan on luonut Kurt Sutter, jonka suurimpiin meriitteihin kuuluu poliisisarja The Shieldin käsikirjoittaminen sekä tuottaminen. 

The Walking Dead, kymmenen kautta (HBO)

The Walking Dead perustuu Robert Kirkmanin luomaan sarjakuvaan. Sarjassa joukko ihmisiä on selivytynyt zombiepidemialta ja etsii nyt turvapaikkaa maailmassa, jonka zombit ovat vallanneet. Sarja on ollut arvostelumenestys ja se onkin saanut lukuisia Golden Globe -ehdokkuuksia. Vuonna 2011 sarja palkittiin parhaan maskeerauksen Emmy-palkinnolla.

Game of Thrones, kahdeksan kautta (HBO)

Game of Thrones on fantasiadraamasarja, joka sijoittuu Westerosin ja Essosin maanosiin, joissa yhdeksän vuotta kestänyt kesä on muuttumassa talveksi. Sarja käsittelee hahmojen kautta monia yhteiskunnan ongelmia. Teemoina esiin nousevat muun muassa sota, väkivalta, uskonto sekä rikos ja rangaistus. Sarja on haalinut itselleen suuren fanikunnan ympäri maailman. Se on ollut arvostelumenestys, mutta samalla se on saanut paljon kritiikkiä jatkuvasta seksin, väkivallan ja seksuaalisen väkivallan käytöstä.

Orange is the New Blackin, seitsemän kautta (Netflix)

Orange is the New Black on Jenji Kohanin luoma komedia-draamasarja, joka sijoittuu Litchfieldin vankilaan. Se perustuu Piper Kermanin samannimiseen kirjaan, jossa hän kertoo omista vankilakokemuksistaan. Sarjasta tuli välittömästi yleisön suuri suosikki ja ensimmäinen kausi keräsikin kaikkiaan 12 Emmy-ehdokkuutta. 

Lue myös: Twin Peaks täyttää tänään 30 vuotta! Listasimme ikonisen sarjan 10 pelottavinta kohtausta

Kilpailut

Uusimmat