Kuva: AOP

Joker-elokuvan kulisseissa kuohui - pääosanesittäjän luonne sai jopa Robert De Niron hermostumaan

15.04.2020 18:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Joaquin Phoenixin erikoinen luonne piti koko kuvausryhmän varpaillaan.

Joker-elokuvasta parhaimman miespääosan Oscar-palkinnon voittanut Joaquin Phoenix, 45, ei tehnyt elokuvan tuotannosta helppoa. Hänen on kerrottu kävelleen ulos useamman kerran kesken kuvausten, kertomatta syytä miksi. Tuoreessa GQ-lehden haastattelussa selviää, että Phoenix aiheutti kärhämää jo aiemmin.

Jokerin sivuroolissa nähty konkarinäyttelijä Robert De Niro, 76, hermostui Phoenixiin pahemman kerran, kun elokuvan näyttelijöiden oli tarkoitus lukea repliikit yhdessä läpi. Phoenix kieltäytyi osallistumasta kokoontumiseen.

De Niron kerrotaan soittaneen elokuvan ohjaajalle, Todd Phillipsille, ja vaatineen Phoenixia paikalle.

- Kerro hänelle, että hän on näyttelijä ja hänen täytyy olla täällä. Haluan kuulla koko elokuvan, ja meidän kaikkien täytyy olla paikan päällä lukemassa vuorosanat, De Niro sanoi tuolloin.

Joaquin Phoenix sai Oscar-palkinnon nimikkoroolistaan. (kuva: AOP)

Joaquin Phoenix on kärsinyt ahdistuksesta koko elämänsä, mutta juuri se on saanut hänet suoriutumaan rooleistaan hyvin. Hän kertoo haastattelussa kierivänsä ahdistuksessa jo viikkoja ennen kuvausten alkua. Ahdistus on aiheuttanut jopa fyysistä pahoinvointia. Kerran ennen televisiohaastattelua hän alkoi voimaan niin pahoin, että oksensi takahuoneessa.

Phoenix oli käsikirjoituksen lukemista vastaan, koska hän ei halunnut harjoitella, sillä harjoittelu poistaa ahdistusta. Ja juuri ahdistus saa hänet suoriutumaan parhaiten näyttelijäntyössä.

- Rakastan sitä, Phoenix kertoo.

Lopulta Phoenix suostui raahautumaan De Niron toimistolle vuorosanojen läpilukua varten. Hänen osallistumisensa oli kuitenkin vastentahtoista, eikä hän keskittynyt tekemiseensä. Phoenix mumisi vuorosanansa ja ravasi tupakalla repliikkiensä välissä.

Lopulta kaksikko sai selvitettyä välinsä, tosin elokuvan ohjaajan painostuksesta. Phoenix korostaa, että hänen käytöksessään kyse ei ollut kunnioituksen puutteesta, vaan hänen omista metodeistaan. Henkilökohtaisesti hän pitää De Niroa parhaana amerikkalaisena näyttelijänä.

Lue myös: Joker oli viime vuoden katsotuin elokuva Suomessa - vain yksi suomalaisleffa nousi top 10 -listalle

Lue myös: Joaquin Phoenixin Joker-roolisuorituksesta paljastui yllättävä fakta - musiikilla suuri merkitys

Lähde: GQ

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat