Kuva: AOP

Joaquin Phoenixin Joker-roolisuorituksesta paljastui yllättävä fakta - musiikilla suuri merkitys

25.11.2019 21:45 - Iiro Myllymäki

Elokuvassa kuultavan musiikin säveltäjä kertoo, että Joaquin Phoenix improvisoi monissa kohtauksissa musiikin tahtiin.

Joker-elokuva on ollut yksi vuoden ehdottomasti suurimpia elokuvatapauksia. Se on Suomessakin noussut suureen suosioon ja on tämän vuoden katsotuin elokuva Suomessa.

Vaikka kriitikot eivät ole olleet täysin yksimielisiä elokuvan ansioista, lähes poikkeuksetta kaikki ovat ylistäneet Joaquin Phoenixin, 45, roolisuoritusta. Mies näyttelee elokuvassa yhteiskunnan hyljeksimää Arthur Fleckiä, joka haaveilee stand up -koomikon urasta mutta päätyy väkivallan tielle ja muuntautuu kauhua kylväväksi Jokeriksi. Nyt miehen roolisuorituksesta on paljastunut mielenkiintoinen tieto kulissien takaa. Elokuvaan soundtrackin säveltänyt Hildur Guðnadóttir on kertonut, että Phoenix hyödynsi merkittävissä määrin musiikkia löytääkseen roolihahmonsa.

- Joaquin kertoi minulle muutama viikko sitten, että hänellä oli hieman vaikeuksia siinä, miten Arthur muuttuu Jokeriksi, Guðnadóttir sanoo.

Säveltäjän mukaan musiikki oli olennainen osa roolisuorituksen hiomista, ja monet kohtaukset kuvattiinkin siten, että musiikki soi taustalla. Musiikin tahtiin improvisoiminen näkyy lopullisessa elokuvassa muun muassa kohtauksessa, jossa Arthur Fleck tanssii kylpyhuoneessa suoritettuaan ensimmäisen väkivallantekonsa.

- Elokuvassa on joitain kohtauksia, jotka eivät olleet käsikirjoituksessa, koska niissä Joaquin nähdään vain vastaamassa kuulemaansa musiikkiin, Guðnadóttir kuvailee.

Lue myös: Joker-leffa kiinnostaa myös aikuisviihdesivustolla - valtava määrä hakuja

Lue myös: Joker-elokuvan kohtaus on aiheuttanut vaarallisen turisti-ilmiön: 'Odotan, että teidät ryöstetään'

Lähde: NME

Kilpailut

Uusimmat