Kuva: AOP

Sam Smithiä kritisoitiin "karanteenihermoromahduksen" näyttämisestä - myöntää nyt etuoikeutensa

16.04.2020 19:45 - Iiro Myllymäki

Poptähti kertoo NRJ:n haastattelussa, että hän yrittää pysyä tilanteessa mahdollisimman positiivisena.

Kuten kaikkien kohdalla, koronavirus on vaikuttanut merkittävästi myös poptähti Sam Smithin, 27, elämään. NRJ:n Alexander Eklund haastatteli brittitähteä ja kyseli hänen kuulumisiaan poikkeusaikana.

Sam Smith teki päätöksen viivästyttää oman albuminsa julkaisua. Alun perin levyn oli määrä ilmestyä kesäkuun alussa. Smith lupaili sosiaalisen median päivityksessään, että albumi ilmestyy vielä tämän vuoden puolella.

- Viivästyttäminen ei oikeastaan ollut vaikea päätös. Tuntui täysin oikealta pysähtyä ja ajatella kaikkea uudelleen. Kaikkien täytyy tehdä niin tällä hetkellä, Smith kertoo.

Samalla tehtiin myös päätös muuttaa albumin nimi. To Die For ei tuntunut sopivalta nimeltä näihin aikoihin. Singlenä samanniminen kappale julkaistiin jo ennen koronakriisin kärjistymistä.

- Haluan olla niin hienotunteinen kuin mahdollista keikoilleni tuleville ihmisille, jotka ovat saattaneet menettää läheisiään, Smith perustelee.

Laulaja kertoo, että albumilla on kevyempi tunnelma kuin hänen kahdella ensimmäisellä pitkäsoitollaan. Hänen henkilökohtainen kasvunsa kuuluu albumilta. Sam Smith on ollut avoin kamppailuistaan kehonkuvansa ja sukupuoli-identiteettinsä kanssa, ja viime vuonna hän julkisti olevansa sukupuoleltaan ei-binäärinen, eli ei mies eikä nainen.

- En pelkää olla täysin oma itseni, Smith sanoo.

Kritisoitiin itkupäivityksestä

Sam Smith on viettänyt koronakaranteeniaan yhdessä siskonsa kanssa hulppeassa kodissaan Lontoossa. Monissa tiedotusvälineissä uutisoitiin Smithin jakamasta päivityksestä, jossa hänet nähdään kyynelehtimässä ”karanteenihermoromahduksen” keskellä. Vaikka Smithiä myös kiiteltiin rehellisyydestään ja samastuttavuudestaan, monet huomauttivat myös, että laulaja asuu noin 13 miljoonan euron arvoisessa hulppeassa kodissaan eikä hänen tulisi näin ollen valittaa. Myöhemmin Smith poisti päivityksen.

NRJ:n haastattelussa Sam Smith sanoo tiedostavansa oman asemansa ja on hyvin hienotunteinen puhuessaan koronakriisistä.

- Olen hyvin etuoikeutetussa asemassa. Minulla on kaikki hyvin. Yritämme siskoni kanssa pysyä mahdollisimman positiivisina. Tuemme heitä, jotka pelastavat ihmishenkiä ja vaarantavat oman henkensä sitä tehdessään.

Sam Smith sanoo viettävänsä aikaansa hyvin samalla tavalla kuin moni muukin tässä tilanteessa: televisiota katsoen ja miettien, että aika pitäisi käyttää hyödyllisemmin. Hän on myös pitänyt yhteyttä läheisiinsä, työskennellyt, käynyt happihyppelyillä ja treenannut fiiliksen mukaan.

- Olen kuitenkin tylsistynyt kuten kaikki muutkin, Smith sanoo nauraen.

Lue myös: Ricky Gervais lateli suorat sanat karanteenistaan valittavista julkkiksista: "En vain halua kuulla"

Lue myös: Sam Smithiä lyötiin pukeutumisen takia - traumaattisella tilanteella kauaskantoiset seuraukset

Lähteet: Rolling Stone, Page Six

Kilpailut

Uusimmat