Kuva: Mona Salminen

Jannika B opetteli uuden taidon karanteenissa: "Heti tuli maailman paras äiti"

01.05.2020 10:15 - Milena Raappana

Jannika B kertoo, ettei koronakriisi ole juuri muuttanut hänen arkeaan. Perspektiiviä pandemiaan kuitenkin antaa World Vision -lähettiläisyys.

Koronavirus on ajanut monet suomalaiset koteihinsa eristyksiin elämään arkea ja työskentelemään. Muusikko Jannika B:n, 35, arkeen ei kuitenkaan ole juurikaan tullut muutoksia ja pienetkin poikkeamat hän näkee positiivisessa valossa.

Kriisi on tuonut enemmän aikaa perheelle, oleilulle ja leikkimisille Martta-tytön kanssa, mutta myös uuden opettelulle. Tuoreen Katso mua -biisin tekijä nimittäin opetteli piirtämään.

- Lapseni kun tykkää piirtää, niin löysin YouTubesta tällaisia tutorial-videoita, ja tajusin, että osaan minäkin piirtää, kunhan siinä on joku kaava, minkä avulla tehdä. Heti tuli maailman paras äiti, kun osasin piirtää Arielin, Jannika naurahtaa Voice.fi:n haastattelussa

Perspektiiviä koronakriisiin artistille on antanut World Vision -lähettiläisyys ja Ian-niminen kummipoika. Ianin yhteisölle tehtävien kuukausilahjoitusten lisäksi lähettiläänä olemisen arvot näkyvät konkreettisesti Wirtasten kodissa.

"Hyvin, hyvin, hyvin pienellä vaivalla pystyy tekemään tosi isojakin juttuja", Jannika B kuvailee World Vision -lähettiläänä olemista. (kuva: Jannika B)

- Leikittiin eilen Martan kanssa legoilla. Siellä oli legoukko, jonka hän oli saanut sellaisesta yllätyspussista ja joka oli jonkinlainen sotilas. Sitten hän keksi, että tämä lähetetään Ianille, koska hänellä ei ole juurikaan omia leluja.

- Se on hieno tapa opettaa lapsille konkreettisesti, kun hän näkee sen kuvan ja että kyseessä on olemassa oleva henkilö, että maailmassa on lapsia, joilla ei ole asiat yhtä hyvin kuin meillä. Mielestäni maailman suurin rikkaus, jonka toivon opettavani lapselleni, on empaattisuus ja toisten huomioon ottaminen. Uskon, että näin tehdään parempi maailma, Jannika kuvailee.

Lue myös: Jannika B:n söpössä perhekuvassa valoisa puoli koronavirustilanteeseen, some: 'Olette supereita'

Lue myös: Jannika B julkaisi herkän kuvan Martta-tyttärensä kanssa: "Rakkauttani en voi edes sanoin kuvailla"

Kilpailut

Uusimmat