Kuva: YouTube

Uusi dokumenttielokuva sai ilmastoasiantuntijoilta täystyrmäyksen: 'Vaarallinen ja harhaanjohtava'

01.05.2020 21:15 - Ella Haura / ella.haura@bauermedia.fi

Kritisoijat vaativat Planet of the Humans -elokuvaa pois yleisön nähtäviltä.

Amerikkalainen elokuvantekijä Michael Moore julkaisi hiljattain uuden dokumenttielokuvan Planet of the Humans, jossa kritisoidaan uusiutuvan energian käyttöä. Suomennettuna Ihmisten Planeetta -nimistä dokumenttia on katsottu YouTubessa jo yli kolme miljoonaa kertaa. 

Elokuvassa myös väitetään, että ilmaston etua ajavat järjestöt ovat korruptoituneita. The Independentin mukaan Maan päivänä julkaistu elokuva on saanut ilmastoasiantuntijoilta murska-arvosteluja, joiden mukaan pätkä on täynnä virheellistä tietoa.

"Elokuva ei perustu tieteellisiin faktoihin ja se hyökkää hyviksi todistettuja energiamuotoja vastaan", kirjoittaa Oscar-ehdokkaaksi nousseen dokumenttielokuva Gaslandin ohjaaja Joe Fox Twitter-julkaisussaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

"Dokumentti on täynnä vaarallista vääristelyä ja valheita", kertoo ilmastotieteilijä Michael Mann, joka allekirjoitti Foxin vetoomuksen vetää elokuva pois yleisön nähtäviltä.

Films for Action -sivusto poisti elokuvan väliaikaisesti väärän tiedon vuoksi, mutta on lisännyt sen myöhemmin uudelleen nettisivulleen. Sivuston mukaan videon poistaminen antaisi sille vain lisää valtaa.

Lue myös: Netti meni sekaisin erikoisesta leffahuomiosta - oletko pannut merkille Hollywoodin "kaksosfilmit"?

Lue myös: Poptähti kertoo näännyttäneensä itseään - kuvat pömpöttävästä mahasta provoisoivat

Lue myös: "Hitto, näyttää hyvältä!" - Netflixin tulevasta rikosdokumenttisarjasta povataan hittiä somessa

Lähde: The Independent

Kilpailut

Uusimmat