Kuva: AOP / AOP

Netti meni sekaisin erikoisesta leffahuomiosta - oletko pannut merkille Hollywoodin "kaksosfilmit"?

16.04.2020 13:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Laajalle levinneen twiitin mukaan Hollywoodissa tuotetaan joka vuosi kaksi hämmentävän samanlaista elokuvaa.

Oletko koskaan ihmetellyt, miten paljon jotkin kaksi suuren luokan elokuvaa muistuttavat toisiaan ja nämä elokuvat on vieläpä julkaistu samana vuonna? Jos olet, et ole ensimmäinen. Nyt tämä ilmiö on nostettu esiin Twitter-keskustelussa, joka on avannut monen elokuvankatsojan silmät.

Ilmiölle on olemassa nimikin, nimittäin ”kaksosfilmit”, kertoo Metro-julkaisu.

”On hauskaa, miten Hollywood tekee tismalleen saman elokuvan kaksi kertaa vuodessa”, keskustelun käynnistäneessä twiitissä lukee.

Ensimmäisenä esimerkkinä Twitter-käyttäjä nostaa esiin vuoden 2011 elokuvat Vain seksiä ja Näin ystävien kesken. Jos twiitti ei näy alla, klikkaa tästä.

Twiittaajan esimerkit eivät suinkaan loppuneet tähän. Vuodelta 2013 hän ottaa esimerkiksi elokuvat Olympos on valloitettu ja White House Down. Vuonna 2018 toisiaan muistuttivat puolestaan Bird Box ja A Quiet Place, ja jo vuodelta 1998 on löydettävissä aiheeseen esimerkkinä elokuvat Antz - Muurahaizet ja Ötökän elämää.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Twiitistä käynnistyneessä keskustelussa on pohdittu, mistä tällainen johtuu. Erään henkilön näkemyksen mukaan näin tapahtuu, koska käsikirjoittaja on yrittänyt myydä tuotostaan usealle eri elokuvastudiolle, joista yksi päätyy tekemään elokuvan kyseisen käsikirjoituksen pohjalta ja toinen ottaa käsikirjoittajalta idean elokuvaan mutta tekee sen lopulta eri käsikirjoittajan kanssa.

Twiittiketjuun on tulvinut ihmisten nostamia esimerkkejä kaksoselokuvien ilmiöstä. Alkuperäisellä twiitillä on jutun kirjoitushetkellä jo yli 230 000 tykkäystä.

Lue myös: Ensimmäinen suomalainen kauhuelokuva nyt nähtävillä netissä - ja täysin ilmaiseksi

Lue myös: Suomalaiset elokuvateatterit vaarassa - "Tarvitaan suoria tukia"

Lähde: Metro.co.uk

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat