Kuva: YouTube

"Hitto, näyttää hyvältä!" - Netflixin tulevasta rikosdokumenttisarjasta povataan hittiä somessa

22.04.2020 14:45 - Milena Raappana

Tulevaa Cyntoia Brownin tarinaa kuvaava dokumenttisarjaa on verrattu Making A Murderer -hittisarjaan.

Suoratoistopalvelu Netflixin true crime -sarjat ovat nousukiidossa. Samalla, kun uskomattomia juonenkäänteitä sisältävä Tiger King: Villi ja vaarallinen tiikeribisnes on kavunnut palvelun katsotuimmaksi ohjelmaksi, tuo Netflix katsojille uuden tositapahtumiin perustuvan rikosdokumenttisarjan Cyntoia Brownin, 32, koskettavasta tarinasta. 

Murder To Mercy: The Cyntoia Brown Story -sarja käsittele tapausta, jossa teini-ikäisenä seksityöläiseksi pakotettu Cyntoia tappaa 16-vuotiaana 43-vuotiaan Johnny Allenin, joka oli ostamassa häneltä prostituutiopalveluita. 

Tuolloin Brown kertoi, että mies oli uhannut hänen henkeään. Monien kiistanalaisten tapahtumien johdosta teinityttöä käsiteltiin oikeudessa aikuisena ja tuomio oli myös sen mukainen. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Brown tuomittiin ensimmäisen asteen murhasta, törkeästä murhasta ja törkeästä ryöstöstä. Tapaus kuitenkin sai monet sosiaalisen median tähdet ja julkisuuden henkilöt, kuten Kim Kardashianin, Rihannan ja Lana Del Reyn, puolustumaan naista ja kampanjoimaan hänen vapauttamisensa puolesta aihetunnisteella #FreeCyntoiaBrown eli suomennettuna "vapauttakaa Cyntoia Brown". 

Kampanja tuotti tulosta ja Brown armahdettiin ehdonalaiseen. Lopulta hänet vapautettiin vuonna 2019 15 vuoden kestäneen vankeuden jälkeen. Alkuperäisen tuomion mukaan hänellä olisi ollut mahdollisuus ehdonalaiseen vasta 67-vuotiaana. 

Dokumentti kuvailee Brownin tarinaa, mutta näyttää myös Yhdysvaltojen lakijärjestelmän armottomuutta ja sokeutta syyttömänä tuomittuja kohtaan. Murder To Mercy: The Cyntoia Brown Story -sarjasta on povattu seuraavaa Making A Murderer -dokkaria, ja se julkaistaan huhtikuun 29. päivä. 

Traileri, jonka voit katsoa alta, on kerännyt innostuneita kommentteja sosiaalisessa medissa. 

"Hitto tämä näyttää hyvältä!"

"En malta odottaa. Hänen tarinansa täytyy tulla kuulluksi ja nähdyksi."

"Netflix on julkaissut liekeissä olevia dokumentteja viime aikoina. Aion katsoa myös tämän."

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Netflixin uutuusdokumentti kuohuttaa somessa: "En voi katsoa tätä, olen niin raivoissani"

Lue myös: Kim Kardashian julkaisee dokumentin - some otti trailerin ilolla vastaan: "Menin kananlihalle"

Lähde: Elle Australia

Kilpailut

Uusimmat