Kuva: AOP

Saara Aalto paljastaa podcastissa aiemman kriteerilistan unelmakumppanista - Meri täysi vastakohta

06.05.2020 18:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Saara ajatteli haluavansa kouluttautuneen muusikon rinnalleen, mutta täysin erilainen Meri vei jalat alta. Pari kertoo avoimesti suhteensa alusta No Fear - rohkeampi minä -podcastissa.

Saara Aalto, 33, on alkanut pitää yhteistä podcastia puolisonsa Meri Aallon (o.s. Sopanen) kanssa. Juuri naimisiin menostaan ilmoittanut pariskunta on julkaissut No Fear - rohkeampi minä -podcastin ensimmäisen jakson, jossa he käsittelevät yksityiskohtaisesti omaa parisuhdettaan ja etenkin sen alkua. Jakson teemana on, miten Saara ja Meri ovat ihmisinä erilaisia, mutta nämä erilaisuudet eivät ole este parisuhteen toimivuudelle, vaan päinvastoin.

Saara Aalto tosin kertoo, että tutustumisen alkuvaiheessa hän esteli romanttisia tuntemuksiaan sen takia, että Meri ei vastannut lainkaan hänen ajatustaan unelmakumppanista. Saara paljastaa, että hänellä oli lista kriteerejä, joiden hän halusi toteutuvan tulevassa kumppanissaan.

- Minua hävettää sanoa nämä ääneen, Saara toteaa podcastissa.

Saara halusi, että hänen puolisonsa olisi hänen itsensä tavoin muusikko, ja mieluusti korkeasti koulutettu. Tämän lisäksi hän halusi, että puoliso olisi innokas matkustelija ja hyvä kielissä. Lemmikkieläin olisi pikemminkin miinusta kuin plussaa.

Merissä ei täsmännyt mikään näistä kriteereistä. Meri ei ollut käynyt kouluja ammattikoulun jälkeen, hänellä ei ollut musiikkitaustaa eikä kielitaitoa. Merillä oli itse asiassa jäänyt kouluajoista trauma kielten opiskelusta. Merillä oli - ja on edelleenkin - lemmikkikoira. Saaraa epäilytti myös se, että Meri ajoi ”amisautolla” ja biletti suhteellisen ahkerasti. Podcastissa kaksikko naureskelee Saaran kriteereille, jotka nyt tuntuvat hyvin kaukaisilta.

Kun kaksikko tutustui paremmin, vetovoimaa ei voinut vastustella, vaikka Saara sitä yrittikin.

- Lopulta oli pakko ottaa se riski ja heittää ulkoiset kriteerit romukoppaan, Saara kertoo.

Elämän huonoin keikka muutti kaiken

Kaksikko käy podcast-jaksossa läpi yksityiskohtaisesti, miten heidän rakkaustarinansa sai alkunsa. Tarina juontaa juurensa vuoteen 2012, jolloin Saara Aalto oli esiintynyt The Voice of Finland -ohjelmassa. Meri laittoi tuolloin Saaralle Facebookissa tsemppaavan viestin, jossa hän kehui Saaran esiintymistä ohjelmassa ja onnitteli menestyksestä.

- Loppuun kirjoitit, että ”minusta kyllä tuntuu, että olet vähän samanlainen hörhö kuin minä”. Ajattelin, että mitähän tuo tarkoittaa. Menin katsomaan kuvaasi, että uu, aika söpö tuommoinen lesbotyttö taitaa olla, Saara Aalto muistelee.

Saara vastasi Merin lähettämään viestiin, mutta pitkäksi keskusteluksi viestinvaihto ei vielä tuossa kohtaa äitynyt. Kaikki muuttui, kun vuosi tämän jälkeen Meri tuli katsomaan Saaran keikkaa. Saaralla oli tuolloin vaikea ajanjakso, sillä hänen taustallaan oli ero yhdeksän vuoden suhteesta muusikko Teemu Roivaisen kanssa.

- En ole ikinä vetänyt niin huonoa keikkaa kuin se. Olin huonovointinen ja surullinen, ja ääneni oli pois, koska olin itkenyt koko päivän. Minun piti räpätä keikalla yksi biisi, koska minulta ei lähtenyt ääntä. Kun keikka loppui, itkin kaikkien nähden siellä ja ajattelin, että tämä on elämäni paskin päivä, Saara sanoo.

Vähän keikan jälkeen Meri jakoi keikalta kuvan Instagramissa ja merkitsi siihen Saaran. Saara tajusi, että kuvan jakanut nainen on sama tyyppi, jonka kanssa hän oli vaihtanut muutaman viestin vuosi takaperin. Sitten kaksikko alkoi jutella uudestaan, ja tähän päivään mennessä juttelusta ei ole tullut loppua.

Tuohon aikaan sekä Meri että Saara olivat hankalassa vaiheessa elämäänsä ja pystyivät tukeutumaan toisiinsa. Kun Meri kertoi, että haluaisi kumppanin, jolle henkisyys olisi tärkeää, Saara reagoi voimakkaasti.

-  Aloin itkeä. Mulla alkoi valua kyyneleet. Se vain kosketti sydäntäni, koska mulla oli itsellä se sama kaipuu siihen henkisyyteen, Saara kertoo.

Saara ja Meri lupaavat käsitellä henkisiä asioita enemmän tulevaisuudessa podcastissa.

Perusteellisen nettijuttelun jälkeen kaksikko tapasi toisensa ensimmäistä kertaa Saaran kotona. Päiväteehetki venyikin 12 tunnin mittaiseksi. Tuolloin juttelu oli vielä kaveripohjalla. Kaksikko kikatteli yhdessä leffaa katsoessaan, ja jossain vaiheessa Meri meni keittämään kaksikolle lisää teetä - niin kotonaan hän tunsi heti olevansa.

- Se tuntui siltä kuin olisit tullut kotiin. Se oli hieno fiilis, Saara sanoo.

Tätä nykyä Meri työskentelee Saaran managerina. 

Voit kuunnella pariskunnan koko ensimmäisen podcast-jakson tästä linkistä.

Lue myös: Saara Aalto ja Meri Sopanen suloisissa yhteiskuvissa - "Täydennät minua"

Lue myös: Spekulaatiot osoittautuivat vääriksi - Saara Aalto ei ollutkaan mukana suositussa brittiohjelmassa

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat