Kuva: AOP

10 ihanaa suomalaisäitiä, joiden lahjakkuus on periytynyt myös jälkipolville

10.05.2020 09:15 - Henna Koste

Tänään juhlitaan äitejä. Tiesitkö, että näiden tunnettujen äitien lapset ovat myös tuttuja julkisuudesta?

Tänään vietetään äitienpäivää, ja jokainen äiti ansaitsee arvostuksensa. Aiemmin Suomen valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa tasavallan presidentti on myöntänyt kunniamerkkejä ansioituneille äideille. Voice.fi kokosi yhteen upeita suomalaisäitejä, joiden lahjakkuus omalla sarallaan on periytynyt myös jälkipolville. 

Sara Paavolainen ja Eino Heiskanen

Näyttelijä Sara Paavolainen, 60, on Eino Heiskasen, 33, äiti. Heiskanen tuttu muun muassa Aku Louhimiehen Tuntemattomasta sotilaasta ja Joulumaa-elokuvasta. Hänen isänsä on näyttelijä Kari Heiskanen, 65. Paavolaisella ja Kari Heiskasella on kolme lasta. Paavolainen on toiminut kehitysvammaisen Saimi-tyttärensä omaishoitajana.

(kuva: AOP)

Sara Paavolainen

(kuva: AOP)

Eino Heiskanen

Ritva Valkama, Sanna-Kaisa Palo ja Emmi Parviainen

Rakastetun näyttelijän Ritva Valkaman poismenosta uutisoitiin perjantaina. Valkama oli naimisissa näyttelijä Pertti Palon kanssa. Palolla ja Valkamalla on kolme lasta. Heidän tyttärensä Sanna-Kaisa Palo on myös näyttelijä. Sanna-Kaisa Palon, 59, ja näyttelijä-ohjaaja Jussi Parviaisen, 64, tytär on näyttelijä Emmi Parviainen, 34. 

(kuva: AOP)

Ritva Valkama

(kuva: YouTube)

Sanna-Kaisa Palo

(kuva: AOP)

Emmi Parviainen

Jaana Saarinen ja Sampsa Tuomala

Näyttelijä Jaana Saarinen, 64, on tuttu tv-sarjoista, elokuvista ja teatterilavoilta. Hänen näyttelijäpoikansa Sampsa Tuomala, 30, teki hiljattain paluun Salatut elämät -sarjaan. 

Jaana Saarinen (kuva: Emmi Moilanen)

Sampsa Tuomala (kuva: MTV3)

Jonna Järnefelt ja Saga Sarkola

Näyttelijä Jonna Järnefeltin, 55, ja näyttelijä-teatterinjohtaja Asko Sarkolan, 74, vanhin lapsi Saga Sarkola, 26, on myös ansioitunut näyttelijänä. Hän on näytellyt muun muassa Marian paratiisissa, Veljeni vartijassa ja Olavi Virta -elokuvassa. 

(kuva: AOP)

Jonna Järnefelt

(kuva: AOP)

Saga Sarkola

Maarit ja Janna Hurmerinta

Laulaja Maarit Hurmerinta, 66, tunnetaan monista hiteistään. Hänen ja muusikko Sami Hurmerinnan, 64, tytär Janna, 38, kuuluu myös Suomen eturivin artisteihin. Janna viettää ensimmäistä äitienpäiväänsä tänä sunnuntaina. 

(kuva: AOP)

Maarit Hurmerinta

(kuva: AOP)

Janna

Kristiina Halkola, Vilma ja Joel Melasniemi

Näyttelijä-laulaja Kristiina Halkolan, 74, lapsia ovat muusikko Joel Melasniemi, 45 ja näyttelijä Vilma Melasniemi, 47. Heidän isänsä on näyttelijä Eero Melasniemi, 77. Halkolalla on myös Samuel-poika aiemmasta suhteestaan. 

Kristiina Halkola (kuva: AOP)

Vilma Melasniemi (kuva: AOP)

Joel Melasniemi (kuva: AOP)

Marja Kinnunen-Toivonen ja Bea Toivonen

Marja Kinnunen-Toivonen muistetaan vuoden 1985 Miss Suomena.  Hänen tyttärensä Bea Toivonen, 27, kruunattiin vuonna 2014 Miss Suomeksi finaalissa Kirkkonummen Långvikissä. Kuvassa häntä onnittelevat äiti ja sisko Anna-Sofia Toivonen.

(kuva: AOP)

Helena ja Emil Ahti-Hallberg

Tanssija ja Tanssii tähtien kanssa -kilpailun tuomari Helena Ahti-Hallberg, 52, on Salatuista elämistäkin tutun Emil Hallbergin, 24, äiti. 

Helena Ahti-Hallberg (kuva: AOP)

Emil Hallberg (kuva: AOP)

Eija Ahvo, Venla ja Joonas Saartamo

Näyttelijä-laulaja Eija Ahvon, 69, lapset Joonas, 40, ja Venla Saartamo, 38, ovat myös näyttelijöitä. Venla tuli suurelle yleisölle tutuksi Salatut elämät -sarjan Miiana. Joonas on tehnyt lukuisia rooleja. Läpimurtonsa hän teki Menolippu Mombasaan -elokuvassa. 

Eija Ahvo (kuva: AOP)

Venla Saartamo (kuva: AOP)

Joonas Saartamo (kuva: AOP)

Lue myös: Supertehokas uraäiti vai pullantuoksuinen mamma? Testaa, mikä tv:n rakastetuista äitihahmoista olet

Lue myös: Äidin ja aikuisen tyttären yhteiskuva nousi hitiksi - katso!

Lue myös: MTV: Venla Saartamo ja Jasper Pääkkönen eivät nähneet Salkkareiden jälkeen - tunsivat sitä ennen

Kilpailut

Uusimmat