Kuva: Nelonen

Kolumni: Kun katson Tempparit-Mattua, näen itseni - ja sinäkin voit oppia häneltä jotain

24.05.2020 19:45 - Henna Koste / henna.koste@bauermedia.fi

Miksi koemme paremmuuden tunnetta katsoessamme Temppareita?, kysyy Voice.fi:n toimittaja Henna Koste.

"Mikset kehu minua?"

"Mikset ikinä sano, että olen kaunis?"

"Miksi minun pitää aina pyytää sitä?"

"Miksen saa enempää huomiota?"

"Haluatko, että otan silarit?"

"Jos otan, niin pidätkö minusta sitten enemmän?"

"Ethän kiinnostu vahingossakaan kenestäkään muusta?"

Kaikki nämä pohdinnat ovat tuttuja Temptation Islandista tutuilta kaunottarilta. Niin, ja minulta.

22-vuotiaat Jape ja Mattu lähtivät viettelysten saarelle testaamaan parisuhdettaan. Suhteessa oli ollut mustasukkaisuutta molemmin puolin. Kuulostaa liiankin tutulta. 

Vaikka iltanuotiolla sydänsurujaan purkavien nuorten katsominen onkin meille viihdettä, itse katson myös peiliin. Kun katson Mattua, en näe huomionhakuista teiniä, vaan aikuisuuden kynnyksellä kipuilevan naisen, joka on ehkä juuri löytämässä itsensä. Se ero meissä on, että minä kävin tämän draaman ja kasvukipuilun kotimme seinien sisäpuolella (no joskus on huudettu ja mökötetty myös Helsingin keskustassa), mutta Mattu ja Jape tekivät sen tv-kameroiden edessä.

Olen kuullut ihmisten puhuvan, että Temppareita katsoessa voi tuntea paremmuuden tunnetta. Vai voisimmeko sittenkin samaistua: niin, tuollaista se nuori rakkaus on. Varsinkin, jos sattuu elämään vahvasti tunteella. Miksi toisten rakkauselämälle pöyristely on meistä niin kiinnostavaa ja ihanaa? Nyt Mattu ja Jape, ennen olivat Matti ja Mervi. Vaikka otsikoihin asti kantautuneet riidat eivät onneksi ole monen suhteessa arkipäivää, tulkaa näyttämään minulle pariskunta, jonka suhteessa ei olisi ollut kipuilua. Voisimmeko oppia Tempparit-pareilta jotain? Tai ainakin nähdä heidät inhimillisemmin?

Ei ole tavatonta, että nuori nainen nauttii toisten miesten huomiosta. Eikä sekään, että haluaa olla poikaystävänsä mielestä kaikista kaunein. Ei edes se, että muokkaa ulkonäköään miellyttääkseen toista. Siis harmillistahan se toki on, mutta ei Mattu valitettavasti ole tässäkään mikään räikeä poikkeus. 

Itse pohdin 20-vuotiaana, olenko riittävä poikaystävälleni. Joka puolella näin vain itseäni upeampia naisia ja ihmettelin, miksi hän ei vaihda jo parempaan (eli kauniimpaan). Kävin jopa konsultaatiossa, kun haaveilin ottavani silikonirinnat. Myös minä sain epävarmana ihmisenä todellakin osani sosiaalisen median tuomista ulkonäköpaineista. 

En ole oikeastaan huvittunut kuunnellessani Mattun puhetta epävarmuudesta. Tai jos olenkin joskus hymähtänyt, niin mietin: "Voi Mattu, vielä tulee se päivä, kun huomaat olevasi upea juuri tuollaisena". 

Ai niin, minäkin opin uskomaan, että olen aika hauska ja näppärännäköinen tyyppi – eikä siitä tarvitse muistuttaa oikeastaan koskaan. Näytän aika samalta kuin silloinkin, enkä treenannutkaan itselleni timmiä kroppaa, koska noh – vihaan liikuntaa. Kun ajatusmaailma kiepsahti uusiksi, pidin taas itsestäni ja ehkä se oli siksi vähän helpompaa miehellenikin. Ehkä juuri siksi en pidä Mattun ja Japen suhdetta lainkaan tuhoon tuomittuna. He ovat tavallisia nuoria, hyvin tavallisten ongelmien äärellä. 

Mattu tuli saarelle poikaystävänsä Japen kanssa. Hän on kertonut kuluvalla kaudella useita kertoja löytäneensä itsensä. (kuva: Nelonen)

Lue myös: Tänään Temptation Islandissa: Ohjelman historian "rankin iltanuotio" johtaa kiivaaseen kohtaamiseen

Lue myös: Miksi Pinja, 20, ja Kalle, 31, luovuttivat heti Temptation Islandissa? Pinja paljastaa selkeän syyn

Kilpailut

Uusimmat