Kuva: Senja Rapila

Muistatko, miltä Anssi Kela näytti 20 vuotta sitten? Artisti jakoi vanhoja kuvia itsestään

20.05.2020 12:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Vuonna 2001 julkaistiin Kelan jättihittialbumi Nummela.

Muusikko Anssi Kela, 47, innostui muistelemaan vanhoja ja julkaisi yli 40 000 Instagram-seuraajansa iloksi kuvia 20 vuoden takaa.

"Näiden kuvien ottamisesta on tänään täydet 20 vuotta. Ensimmäinen kuvaussessioni sooloartistina. Kuvia käytettiin myöhemmin Nummela-levyn kansissa", Kela kirjoittaa ja viittaa menestyslevyyn, joka julkaistiin vuonna vuonna 2001.

"Kuvat otti legendaarinen rock-kuvaaja, Jouko ”Jönssi” Lehtola. Jännitin kuvaamista. Tilanne oli uusi: olin nyt yksin linssin edessä, ilman bändiä. Miten minun pitäisi olla? En osannut lainkaan poseerata kameralle", Kela paljastaa. Ennen soolouraansa Kelalla oli Pekka ja Susi -niminen yhtye, joka voitti Rock SM -kilpailun vuonna 1993.

Valokuvaaja Lehtola menehtyi noin kymmenen vuotta sitten.

"Hänen kuolemastaan tulee tänä syksynä kuluneeksi kymmenen vuotta, Jönssi menehtyi syöpään. Sitä taustaa vasten on hurjaa katsella nyt pitkästä aikaa näitä kuvia. Kameran edessä on viaton nuorukainen, jolla ei ollut aavistustakaan, millaiseen myllyyn joutuisi pian kuvien julkaisun jälkeen. Ja kameran takana oli mies, joka ei voinut tietää, että hänellä oli enää hyvin rajallisesti aikaa."

Nummelaa myytiin yli 150 000 kappaletta ja se nosti Kelan supertähteyteen. Levy sisältää muun muassa kappaleet Puistossa, Mikan faijan BMW ja Kaksi sisarta.

Näet kuvat alta. Pääset seuraavaan kuvaan painamalla oikealla olevaa nuolta.

Jos kuvat eivät näy, katso ne täältä.

Lue myös: Anssi Kela havahtui, kun keikalla oli alle 30 katsojaa - paljastaa nyt toisen mahdollisen urapolun

Lue myös: Anssi Kelan keikka jouduttiin keskeyttämään - otti heti seuraavana päivänä käyttöön uuden taktiikan

Kilpailut

Uusimmat