Kuva: Senja Rapila

Anssi Kelan keikka jouduttiin keskeyttämään - otti heti seuraavana päivänä käyttöön uuden taktiikan

10.09.2019 15:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Anssi Kela kärsi ääniongelmista viikonlopun keikoillaan, mutta käänsi lopulta heikkouden vahvuudeksi.

Anssi Kela, 47, on kertonut Instagramissa poikkeuksellisesta keikkaviikonlopustaan. Miehellä oli keikat perjantaina, lauantaina ja vielä sunnuntainakin, ja jokaisesta keikasta tuli hyvin erilaiset keskenään.

Anssi Kela kertoo päivityksessään, että hän oli kärsinyt koko viikon flunssasta. Tämä tuntui perjantain bändikeikalla laulamisen hankaluutena.

”Tuon keikan lasku tuli maksettavaksi lauantain soolokeikalla. Luulin olevani edes jonkinlaisessa laulukunnossa, mutta heti ensimmäisen kappaleen jälkeen tajusin olevani suurissa vaikeuksissa: pystyin tuottamaan kuolonkorinaa neljän biisin verran, sitten keikka oli pakko keskeyttää. Ääni oli ruumispussissa”, Kela kirjoittaa.

Mies täsmentää, että pyysi keikkamyyjäänsä palauttamaan keikasta hänelle maksetun palkkion. Sunnuntaina Kelalla oli vielä poikkeuksellisesti buukattuna soolokeikka, jonne hän uskalsi mennä kortisoniannoksen voimalla. Jyväskylän keikkaa varten Kelan piti laatia erilainen sotasuunnitelma.

”Tavallisesti annan soolokeikoillani kuulijoiden huudella biisitoiveita, joita sitten toteutan. Nyt kirjoitin listan sellaisista kappaleistani, jotka olisi helppoa laulaa hauraalla äänellä. Koska en pystynyt rokkaamaan, niin lähdin toiseen ääripäähän: palautin mieleen harvoin esittämiäni hiljaisia slovareita, sekä sellaisia lauluja, joiden sävellajia pystyi mutkattomasti siirtämään hiukan alaspäin. Ei kovaa ja korkealta, vaan hiljaa ja matalalta”, Kela kertoo.

Anssi Kela meni lavalle, selitti tilanteensa ja otti biisien välissä yleisöltä vastaan biisitoiveiden sijasta kysymyksiä. Keikka venyi juttelusessioineen yli kahden tunnin pituiseksi, ja lauluäänikin kesti ”melko hyvin”. Mies poistui keikalta tyytyväisenä.

”Sunnuntain soolokeikka Jyväskylässä oli esimerkki siitä, miten heikkous on mahdollista kääntää vahvuudeksi”, Anssi Kela summaa.

Voit lukea miehen koko päivityksen alta. Jos se ei näy alla, klikkaa tästä.

Lue myös: Anssi Kelalle sattui inhimillinen moka, avautuu somessa: "Lähden ajamaan takaisin kotiin"

Lue myös: Anssi Kelan koira käyttäytyi aggressiivisesti vauvaa kohtaan: "En ikinä unohda lähtöpäivää"

Kilpailut

Uusimmat