Kuva: Senja Rapila

Anssi Kelan keikka jouduttiin keskeyttämään - otti heti seuraavana päivänä käyttöön uuden taktiikan

10.09.2019 15:15 - Iiro Myllymäki

Anssi Kela kärsi ääniongelmista viikonlopun keikoillaan, mutta käänsi lopulta heikkouden vahvuudeksi.

Anssi Kela, 47, on kertonut Instagramissa poikkeuksellisesta keikkaviikonlopustaan. Miehellä oli keikat perjantaina, lauantaina ja vielä sunnuntainakin, ja jokaisesta keikasta tuli hyvin erilaiset keskenään.

Anssi Kela kertoo päivityksessään, että hän oli kärsinyt koko viikon flunssasta. Tämä tuntui perjantain bändikeikalla laulamisen hankaluutena.

”Tuon keikan lasku tuli maksettavaksi lauantain soolokeikalla. Luulin olevani edes jonkinlaisessa laulukunnossa, mutta heti ensimmäisen kappaleen jälkeen tajusin olevani suurissa vaikeuksissa: pystyin tuottamaan kuolonkorinaa neljän biisin verran, sitten keikka oli pakko keskeyttää. Ääni oli ruumispussissa”, Kela kirjoittaa.

Mies täsmentää, että pyysi keikkamyyjäänsä palauttamaan keikasta hänelle maksetun palkkion. Sunnuntaina Kelalla oli vielä poikkeuksellisesti buukattuna soolokeikka, jonne hän uskalsi mennä kortisoniannoksen voimalla. Jyväskylän keikkaa varten Kelan piti laatia erilainen sotasuunnitelma.

”Tavallisesti annan soolokeikoillani kuulijoiden huudella biisitoiveita, joita sitten toteutan. Nyt kirjoitin listan sellaisista kappaleistani, jotka olisi helppoa laulaa hauraalla äänellä. Koska en pystynyt rokkaamaan, niin lähdin toiseen ääripäähän: palautin mieleen harvoin esittämiäni hiljaisia slovareita, sekä sellaisia lauluja, joiden sävellajia pystyi mutkattomasti siirtämään hiukan alaspäin. Ei kovaa ja korkealta, vaan hiljaa ja matalalta”, Kela kertoo.

Anssi Kela meni lavalle, selitti tilanteensa ja otti biisien välissä yleisöltä vastaan biisitoiveiden sijasta kysymyksiä. Keikka venyi juttelusessioineen yli kahden tunnin pituiseksi, ja lauluäänikin kesti ”melko hyvin”. Mies poistui keikalta tyytyväisenä.

”Sunnuntain soolokeikka Jyväskylässä oli esimerkki siitä, miten heikkous on mahdollista kääntää vahvuudeksi”, Anssi Kela summaa.

Voit lukea miehen koko päivityksen alta. Jos se ei näy alla, klikkaa tästä.

View this post on Instagram

Sunnuntain soolokeikka Jyväskylässä oli esimerkki siitä, miten heikkous on mahdollista kääntää vahvuudeksi. Olin ollut koko viikon flunssassa. En mitenkään erityisen sairas, mutta pienikin vilustuminen saattaa lakkauttaa lauluhommat. Perjantaina oli keikka bändin kanssa. Pystyin laulamaan, mutta en helposti. Tuon keikan lasku tuli maksettavaksi lauantain soolokeikalla. Luulin olevani edes jonkinlaisessa laulukunnossa, mutta jo ensimmäisen kappaleen aikana tajusin olevani suurissa vaikeuksissa: pystyin tuottamaan kuolonkorinaa neljän biisin verran, sitten keikka oli pakko keskeyttää. Ääni oli ruumispussissa. (Pyysin jälkeenpäin keikkamyyjääni palauttamaan keikasta jo etukäteen maksetun palkkion. Keikkani eivät ole halpoja, tuotteella on oltava myös jonkinlainen laatutakuu.) Normaalisti sunnuntaisin ei ole keikkoja. Luonnollisesti nyt oli. Ajelin Jyväskylään hyvin epävarmana siitä, pystyisinkö esiintymään. Olin ottanut annoksen kortisonia, joka on laulajien poppakonsti tällaisiin tilanteisiin. Onnekkaasti Jyväskylän konsertti oli Kipinässä: paikassa, jossa ihmiset istuvat ja kuuntelevat. Päätin takahuoneessa muuttaa keikan konseptia. Tavallisesti annan soolokeikoillani kuulijoiden huudella biisitoiveita, joita sitten toteutan. Nyt kirjoitin listan sellaisista kappaleistani, jotka olisi helppoa laulaa hauraalla äänellä. Koska en pystynyt rokkaamaan, niin lähdin toiseen ääripäähän: palautin mieleen harvoin esittämiäni hiljaisia slovareita, sekä sellaisia lauluja, joiden sävellajia pystyi mutkattomasti siirtämään hiukan alaspäin. Ei kovaa ja korkealta, vaan hiljaa ja matalalta. Menin listani kanssa lavalle. Kerroin tilanteen yleisölle. Pyysin heiltä biisitoiveiden sijaan kysymyksiä: laulaisin lauluja ja juttelisin niiden välissä. Poistuin lavalta vasta yli kahden tunnin päästä. Keikasta tuli erinomainen: ihmiset kyselivät innokkaasti kaikenlaista, ja ääneni kesti melko hyvin valitsemani kappaleet. Hieno tunnelma. Jos olisin yrittänyt väkisin lähteä runnomaan normaalilla energialla, niin lopputulos olisi ollut katastrofi. Mutta kun muutin tilanteen ehdoilla tulokulmaani, niin tulikin ainutlaatuinen kokemus. Paluumatka oli kevyt. 📷: Samuli Lahtinen

A post shared by Anssi Kela (@anssikela) on

Lue myös: Anssi Kelalle sattui inhimillinen moka, avautuu somessa: "Lähden ajamaan takaisin kotiin"

Lue myös: Anssi Kelan koira käyttäytyi aggressiivisesti vauvaa kohtaan: "En ikinä unohda lähtöpäivää"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat