Kuva: AOP

J.K. Rowling paljasti Harry Potter -kirjojen oikean syntypaikan - fanit olivat vuosikaudet väärässä

24.05.2020 15:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Nainen ei alkanut kirjoittaa kirjasarjaa kahvilassa Edinburghissa, toisin kuin on luultu.

J.K. Rowling, 54, on paljastanut, missä hän aloitti Harry Potter -kirjasarjan kirjoittamisen, ja käy ilmi, että fanit olivat väärässä kirjasarjan syntysijasta vuosikaudet. Yleisesti on luultu, että Rowling alkoi kirjoittaa tarinaa velhopojasta Edinburghissa sijaitsevassa Elephant House -kahvilassa. Nykyään kahvilan oven yläpuolella jopa lukee, että kyseessä on Harry Potterin syntymäpaikka.

Nyt Rowling on paljastanut Twitterissä, että hän oli todellisuudessa kirjoittanut ensimmäistä Potter-kirjaa jo vuosien ajan siinä vaiheessa, kun hän ensimmäistä kertaa astui Elephant House -kahvilaan. Jos naisen twiitti ei näy alla, klikkaa tästä.

Todellisuudessa Rowling ryhtyi kirjoittamaan Harry Potter ja viisasten kivi -kirjaa Lontoossa Claphamissa sijaitsevassa huoneessa, jota hän vuokrasi. Nainen on jakanut nyt kuvan kyseisestä talosta.

”Tämä on Harry Potterin todellinen syntymäpaikka, jos syntymäpaikan määrittää sen perusteella, missä laitoin kynän paperille ensimmäisen kerran”, Rowling kirjoittaa.

Naisen twiitin näet alta tai tästä linkistä.

Idea Harry Potter -hahmosta puolestaan syttyi ensimmäistä kertaa Manchesterin ja Lontoon väliä kulkevassa junassa vuonna 1990. Seuraavien viiden vuoden ajan Rowling suunnitteli seitsemänosaista kirjasarjaa. Saatuaan ensin monelta kustantamolta hylkäykset nainen onnistui saamaan kustannussopimuksen pieneltä Bloomsbury-kustantamolta. Harry Potter ja viisasten kivi julkaistiin vuonna 1997, ja ensin kirjasta otettiin vain 500 kappaleen painos. Tähän mennessä Harry Potter -kirjoja on myyty yli 500 miljoonaa kappaletta.

Yksi ensimmäisen painoksen kirjoista (kuva: AOP)

Lue myös: J.K. Rowling myrskyn silmässä - somekansa syyttää transfobiasta: "Häpeällistä"

Lue myös: Ällöttävä Harry Potter -fakta herättää huvitusta - olisitko uskonut Tylypahkan historiasta?

Lähteet: Independent, Insider 

Kilpailut

Uusimmat