Kuva: Youtube

Pixar-animaatiossa ensimmäistä kertaa homoseksuaali päähahmo - Twitter ihastui

25.05.2020 15:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Out-nimisessä lyhytelokuvassa tullaan kaapista ulos.

Lapsille suunnatut animaatiot ovat pitäneet sisällään varsin vähän homoseksuaaleja hahmoja, saati sitten päähenkilöitä. Tuore Pixar-studion lyhytelokuva tekee tässä poikkeuksen. Out-niminen animaatio on Pixarin ensimmäinen, jossa on homoseksuaali päähenkilö. Animaatiossa nähdään myös kahden miehen välinen suudelma ensimmäistä kertaa missään Pixar-tuotoksessa.

Hahmon homous ei ole animaatiossa pieni sivujuonne, vaan koko tarinan lähtökohta. Greg-niminen hahmo valmistautuu muuttamaan yhteen poikaystävänsä Manuelin kanssa, mutta hänen vanhempansa eivät vielä tiedä hänen homoudestaan. Kun vanhemmat saapuvat yllättäen auttamaan Gregiä muutossa, hänen salassa pitämänsä suhde uhkaa paljastua. Erikoisia käänteitä seuraa, kun Greg ja hänen lemmikkikoiransa vaihtavat osia keskenään.

Out on nähtävillä Disney+-striimauspalvelussa, joka saapuu syyskuussa Suomeen. Lyhytelokuvan trailerin voit katsoa alta tai tästä linkistä.

Twitterissä Pixarin homohahmo on ihastuttanut ihmisiä.

”Pixarin Out vihdoin käsittelee homoteemaa oikealla tavalla. Se on ihana lyhytelokuva”, kirjoittaa Disneyn animaatiotaiteilija Jouaquin Baldwin.

Uusi Pixar-pätkä on hyvin söpö ja hyvin homo”, kommentoi aktivisti ja tubettaja Rowan Ellis.

”Onpa upeaa, että homomiehet eivät näy tässä vain yhden kohtauksen taustahahmoina”, on myös kommentoitu.

Lue myös: Kohuttu Disney+-palvelu saapuu Suomeen syksyllä - traileri julki

Lue myös: Miltä Disney-maailman koronakriisi näyttäisi? Katso hauskat kuvat

Lähde: Vanity Fair

Kilpailut

Uusimmat