Kuva: AOP

Rush-kitaristi avautuu ajasta rumpali Neil Peartin kuoleman jälkeen: "Menetin motivaationi soittaa"

02.06.2020 20:45 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Kitaristi Alex Lifeson kertoo, ettei ole juurikaan koskenut kitaraan bändikaverinsa kuoleman jälkeen.

Legendaarisen rock-yhtye Rushin kitaristi Alex Lifeson, 66, kertoo menettäneensä motivaation soittamiseen yhtyeen rumpalin Neil Peartin kuoleman myötä. Peart menehtyi aivosyöpään 67-vuotiaana tämän vuoden tammikuussa.

- Neilin poismenon jälkeen olen soittanut hyvin vähän. En tunne itseäni inspiroituneeksi tai motivoituneeksi, Lifeson kertoo WFAN-radiokanavan haastattelussa.

Lifeson sanoo tietävänsä, että into soittamiseen palaa vielä. Miehen mukaan hän koki samanlaisen vaiheen, kun Peartin tytär kuoli vuonna 1997.

- En oikeastaan soittanut vuoteen silloin. Joka kerta, kun otan kitaran käteen, sekoilen sen kanssa päättömästi kymmenen minuuttia, jonka jälkeen laitan sen pois. Normaalisti soittaisin monta tuntia ilman, että edes huomaan kuluttavani niin paljon aikaa. Joten tiedän, että into tulee vielä takaisin.

Kitaristi ei kuitenkaan usko, että hän tulee enää esiintymään yhdessä Rushin laulaja-basisti Geddy Leen, 66, kanssa. Rush vetäytyi keikkalavoilta vuonna 2015.

Lifeson ja Lee ovat jatkaneet uraansa tahoillaan vielä yhtyeen lopettamisen jälkeen, mutta Peart ilmoitti tuolloin jäävänsä eläkkeelle.

Lifesonin mukaan hän kaipaa esiintymistä itsessään, mutta ei kiertue-elämää.

- Viime kiertueesta on lähes viisi vuotta aikaa. En voi sanoa, että kaipaisin sitä enää tässä vaiheessa. Pidän nykyisestä elämästäni ja siitä, mitä teen. Pysyn aktiivisena musiikin suhteen, rakastan golfin pelaamista ja olen lähellä perhettäni. Asiat ovat hyvässä tasapainossa, Lifeson toteaa.

Lue myös: Muusikot muistavat edesmennyttä rumpalilegendaa - "Tulet aina olemaan suurin sankarini"

Lue myös: Rushin keulahahmo puhuu rumpalilegenda Neil Peartista - "Hän on eläköitynyt kokonaan'

Lähteet: Ultimate Classic Rock, WMAF

Kilpailut

Uusimmat