Kuva: AOP

Riverdale-tähti pidätettiin mielenosoituksessa: "Meidät laitettiin nippusiteisiin"

02.06.2020 14:15 - Iiro Myllymäki

Cole Sprouse otti osaa rauhanomaiseen mielenosoitukseen rasismia vastaan.

Riverdale-tv-sarjasta tunnettu Cole Sprouse, 27, kertoo tulleensa pidätetyksi mielenosoituksessa. Mies avautuu Instagramissa tapauksesta, joka sattui Kaliforniassa Santa Monicassa.

Sprouse kertoo olleensa mukana rauhanomaisessa protestissa, joka oli osa George Floydin kuolemasta aiheutunutta liikehdintää.

”Meille annettiin mahdollisuus poistua ja meille kerrottiin, että jos emme vetäydy, meidät pidätettäisiin. Kun monet meistä lähtivät poistumaan, vastaan tuli toinen rivi poliiseja ja estivät kulkumme. Tässä vaiheessa he alkoivat laittaa meitä nippusiteisiin”, Sprouse kertoo tilanteen kulusta.

Mies korostaa päivityksessä, ettei halua korostaa kertomuksellaan omaa osuuttaan, vaan ohjata ihmisiä yleisemmin miettimään, miten he voisivat toimia parempina liittolaisina Black Lives Matter -ihmisoikeusliikkeelle. Hän kertoo, ettei aio kommentoida pidätystä tämän enempää, jotta hän ei vie huomiota mielestään tärkeämmiltä asioilta.

”Rauhanomaisuus, mellakointi ja ryöstely ovat kaikki oikeutettuja protestin muotoja. Media näyttää vain sensaationhakuisimmat asiat, mikä toimii vain osoituksena pitkäaikaisesta rasistisesta agendasta”, Cole Sprouse kirjoittaa.

Miehen koko päivityksen pääset lukemaan alta tai tästä linkistä.

Cole Sprousen lisäksi esimerkiksi laulajat Ariana Grande ja Halsey ovat osallistuneet Floydin surmasta alkunsa saaneisiin mielenosoituksiin.

Tiistaina 2. kesäkuuta vietetään Blackout Tuesday -nimellä kulkevaa päivää rasismia vastaan. Kampanjan alkujuurista pääset lukemaan tästä jutusta.

Lue myös: Instagram täyttyi mustista ruuduista, kunnes suosittu koiratili teki julkaisunsa - raivo ryöpsähti

Lue myös: David Guettan tribuutti George Floydille herättää epäuskoa: "Valkoisin tapa reagoida rasismiin"

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat