Kuva: AOP

Koronasta selvinnyt Prinssi Charles, 71, avoimena maailmaa ravisuttaneesta taudista: "Olin onnekas"

06.06.2020 18:15 - Roy Kokkonen

Prinssi Charles kokee myötätuntoa heitä kohtaan, jotka eivät voineet olla rakkaimpiensa lähellä viimeisinä hetkinä.

Prinssi Charles, 71, sairastui koronavirukseen maaliskuussa. Hän sairasti taudin lievän muodon. Tuoreessa haastattelussa Charles avautuu ensi kertaa kokemuksestaan. 

- Olin onnekas ja pääsin taudista aika kevyesti. Sairastin kuitenkin taudin, joten voin ymmärtää, mitä muut ovat käyneet läpi, hän kertoo Sky Newsin haastattelussa.

Charles tuntee sympatiaa läheisiään menettäneitä kohtaan.

- Tunnen erityistä myötätuntoa heitä kohtaan, jotka ovat menettäneet rakkaimpiaan eivätkä ole voineet olla heidän kanssaan tuona aikana. Se on mielestäni kauhistuttavaa.

Prinssi Charles pystyi työskentelemään taudista huolimatta ja aikoo jatkaa töitä vastaisuudessakin.

- Niin monet ihmiset ovat joutuneet kärsimään menetyksistä ja tyrmistyksestä sekä ahdistuksesta, joka ympäröi kaikkea. Se on kauhein osa tämänkaltaista pandemiaa, mutta samalla ihmiset ovat toimineet loistavasti terveydenhuollon alalla ja muilla tärkeillä aloilla pitääkseen kaiken toiminnassa, Charles sanoo.

Charlesin mukaan kriisi voi tarjota mahdollisuuden ympäristölle. Hän on pitänyt ympäristökysymyksiä tapetilla jo vuosikymmenten ajan. 

- Ennen tätä olemme kaltoinkohdelleet luontoa kuin huomista ei olisi. Mitä enemmän rapautamme luontoa ja tuhoamme biodiversiteettia, sitä alttiimpia olemme tämänkaltaisille vaaroille. Meidän täytyy tällä kertaa löytää keino asettaa luonto takaisin keskiöön, Charles sanoo.

Lue myös: Prinssi Charlesilla on todettu koronavirustartunta - työskentelee tällä hetkellä eristyksissä

Lue myös: Prinssi William rakastaa olutta - tiedätkö, mitkä ovat muiden brittikuninkaallisten lempijuomat?

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat