Kuva: AOP

"Elämäntyöni meni lihamyllyyn" - suosittu fantasiakirjailija haukkuu kirjoistaan tehdyt leffat

09.06.2020 11:45 - Iiro Myllymäki

Percy Jackson -kirjojen kirjoittaja Rick Riordan ei halua katsoa kirjoistaan tehtyjä elokuvia.

Percy Jackson -kirjasarjastaan tunnettu fantasiakirjailija Rick Riordan on sanonut suorat sanat kirjoistaan tehdyistä elokuvista. Muun muassa Deadline uutisoi miehen twiiteistä, joissa hän ilmaisee tyytymättömyytensä elokuviin, vaikka myöntääkin, ettei ole koskaan nähnyt valmiita tuotoksia. Percy Jackson: Salamavaras -elokuva tuli ensi-iltaan vuonna 2010 ja Percy Jackson: Hirviöidenmeri vuonna 2013. Kirjasarja kertoo nuoresta Percy Jacksonista, joka saa tietää olevansa kreikkalaisen mytologian Poseidon-jumalan poika.

Miehen twiittailu alkoi siitä, kun hän vastasi eräälle fanille, joka valitteli Disney+-striimauspalvelun sensuroineen yhden kohtauksen Salamavaras-elokuvasta. Olemme aiemmin kirjoittaneet Disney+-sensuurista tässä jutussa. Rick Riordan vastasi fanille seuraavalla tavalla:

”En tiedä, mutta selvästi tämä on virhe. Heidän pitäisi sensuroida koko elokuva. Kaksi tuntia pelkkää tyhjää ruutua.”

Kirjailijan twiitin näet alta tai tästä linkistä.

Rick Riordan vastasi myös toiselle kirjasarjan fanille.

”Teille elokuva on parin tunnin viihdettä. Minulle se on sitä, että elämäntyöni meni lihamyllyyn, vaikka anoin, etteivät he tekisi niin”, Riordan kirjoittaa twiitissä, jonka näet alta tai tästä linkistä.

Kirjailija vielä myönsi, ettei ole aikeissa katsoa kirjoistaan tehtyjä leffoja.

”En ole nähnyt elokuvia, eikä niiden katsominen ole minulla suunnitelmissa. Arvioin niitä sen perusteella, että olen lukenut käsikirjoitukset, koska välitän ennen kaikkea tarinasta. Minulla ei ole mitään elokuvien lahjakkaita näyttelijöitä vastaan. Se ei ole heidän vikansa. Olen vain pahoillani, että heidät vedettiin mukaan tähän sotkuun”, Riordan kirjoittaa. Kyseisen twiitin näet alta tai tämän linkin takaa.

Elokuvat saivat heikot arviot kriitikoilta, eivätkä monet fanitkaan olleet tyytyväisiä. Monet ovat valitelleet sitä, etteivät elokuvat olleet tarpeeksi uskollisia lähdemateriaalilleen. Viisiosaisesta kirjasarjasta ollaan tekemässä nyt toista audiovisuaalista sovitusta, kun Disney+-palveluun tuotetaan kirjojen perusteella tv-sarja. Rick Riordan on vakuuttanut faneilleen, että tällä kertaa hän aikoo olla mukana tekoprosessin jokaisessa vaiheessa ja sarjalla on hänen täysi siunauksensa.

Suomessa Rick Riordanin twiiteistä uutisoi ensimmäisenä Muropaketti.com.

Lue myös: Disney+-palvelu jälleen sensuurikohun keskellä - nyt piilotettiin minimaalinen rintavako

Lue myös: Playboy-nakukuva lastenleffassa, Isis-hahmo... Mitä kaikkea Disney+ on sensuroinut?

Lähde: Deadline

Kilpailut

Uusimmat