Kuva: AOP

Myös Simpsonit teki muutoksen: Ei tummaihoisia roolihahmoja valkoisille ääninäyttelijöille

29.06.2020 11:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Ääninäyttelijä Hank Azaria kertoo astuvansa mielellään syrjään kyseisistä rooleista.

Monissa suosituissa animaatiosarjoissa on meneillään olevan rasismikeskustelun myötä alettu muuttaa roolituskäytäntöjä. Uutisoimme viime viikolla, että näyttelijä Kristen Bell ei enää anna ääntään tummaihoiselle roolihahmolle Central Park -sarjassa. Nyt animaatiosarjoista kenties kaikista tunnetuin, Simpsonit, on ilmoittanut siirtyvänsä noudattamaan vastaavanlaista käytäntöä.

Simpsonien tuottajat ovat vahvistaneet tiedotteessa, että valkoiset ääninäyttelijät eivät tästä lähtien anna ääntään ei-valkoisille roolihahmoille. Asiasta kirjoittaa muun muassa The Hollywood Reporter.

Asiaa kommentoi omalla Instagram-tilillään yksi sarjan ääninäyttelijöistä Hank Azaria, 56. Mies esitti pitkään sarjassa intialaista Apua, kunnes kritiikki tätä kohtaan voimistui ja mies päätti lopettaa hahmon esittämisen. Azaria kirjoittaa olevansa tyytyväinen siihen, että hänen esittämänsä Simpsonien hahmot Carl, Lou, Julio ja Bumblebee Man annetaan ei-valkoisten esittämiksi.

”Tiedostan, että antamalla ääneni näille hahmoille olen vienyt rooleja pois ei-valkoisilta ihmisiltä. Representaatiolla on väliä, ja ei-valkoisten tulisi edustaa itse itseään”, Azaria kirjoittaa.

Miehen koko päivityksen voit katsoa alta tai tästä linkistä.

Myös toinen Fox-kanavalla esitettävä animaatiosarja Family Guy kohtaa muutoksia tässä suhteessa. 20 vuotta Cleveland Brown -hahmoa esittänyt Mike Henry astuu syrjään hahmon ääninäyttelemisestä ja antaa näin ollen tilaa jollekin tummaihoiselle näyttelijälle. Simpsonien, Family Guyn ja Central Parkin lisäksi myös Netflixin Big Mouth -sarja tekee vastaavanlaisen uudistuksen roolitukseensa.

Lue myös: Simpsonit ovat fanien mielestä pilalla uudessa striimauspalvelussa: "Katselukelvotonta"

Lue myös: Realistiset Simpsonit-hahmot hämmentävät nettikansaa: "En tiedä, pitäisikö pelätä vai ihailla"

Lähde: The Hollywood Reporter

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat