Kuva: AOP

Näyttelijä Kristen Bell ei enää anna ääntään tummaihoiselle animaatiohahmolle: "Nyt on aika"

25.06.2020 12:45 - Iiro Myllymäki

Nainen on ollut ääninäyttelijänä Central Park -nimisessä sarjassa.

Näyttelijä Kristen Bell, 39, astuu syrjään tummaihoisen animaatiohahmon näyttelemisestä. Nainen on antanut äänensä Applen Central Park -sarjan keskeiselle Molly Tillerman -hahmolle, mutta nyt rooli aiotaan antaa tummaihoiselle näyttelijälle.

”Nyt on aika tunnustaa, miten kukin meistä on ollut osallisena vääryyksissä. Mollyn esittäminen Central Parkissa on osoitus siitä, että en ole ollut tietoinen kokonaisvaltaisesta etuoikeudestani”, Bell kirjoittaa Twitterissä.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Myös sarjan tuotanto on antanut aiheesta tiedotteensa. Sarjan tekijät kertovat, että päätös on tehty yhteisymmärryksessä Kristen Bellin kanssa. He kiittävät Belliä roolisuorituksestaan, mutta kokevat, että hahmon äänen antaminen tummaihoiselle näyttelijälle on tärkeä edistysaskel.

”Olemme todella pahoillamme, että olemme saattaneet voimistaa ihmisten kokemusta ulkopuolelle jättämisestä ja pois häivyttämisestä”, tiedotteessa kirjoitetaan.

Central Park -sarjassa Kristen Bell on antanut äänensä Molly-hahmolle (kuvassa oikealla) (kuva: AOP)

Sarjan tuotanto kertoo, että Kristen Bell jatkaa sarjassa jossakin toisessa roolissa. Vielä tammikuussa sarjan luoja Loren Bouchard puolusti Bellin roolivalintaa voimakkaasti.

- Kristenin piti olla Molly. Emme vain voineet olla tekemättä hänestä Mollya, Bouchard sanoi.

Sittemmin rasismikeskustelu on voimistunut, mikä on johtanut muutoksiin myös viihdealalla. Rasistisen blackface-meikin käyttäminen on johtanut kokonaisten sarjojen poistumiseen striimauspalveluista. Blackout Tuesday -kampanjan aikana levy-yhtiöt vakuuttivat pohtivansa, mitä ne pystyvät tekemään tasa-arvoisemman musiikkiteollisuuden eteen. Kampanjasta pääset lukemaan lisää tästä jutusta.

Vastaavanlainen animaatioroolin uudelleenroolitus on tapahtumassa myös Netflixin Big Mouth -sarjassa. Näyttelijä Jenny Slate on kertonut lopettavansa sarjassa tummaihoisen roolihahmon näyttelemisen.

Lue myös: Alec Baldwin pilkkasi Blackout Tuesdayta eikä pyydä anteeksi: "Hällä väliä -päivä"

Lue myös: HBO poisti Tuulen viemää -klassikon valikoimastaan - "Olisi vastuutonta pitää elokuvaa esillä"

Lähde: Variety

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat