Kuva: YouTube

Duffy järkyttyi kohuelokuvasta, vetoaa Netflixin toimitusjohtajaan: "Tätä ei pitäisi esittää viihteenä!"

03.07.2020 18:45 - Senja Rapila / senja.rapila@bauermedia.fi

Suomen Netflixissäkin nähtävä 365 päivää -elokuva on herättänyt monenlaisia tunteita katsojissa. Myös laulaja Duffy on kertonut julkisesti järkyttyneensä elokuvan teemasta ja toteutuksesta.

Mercy-hitistään tunnettu laulaja Duffy, 36, vaatii Netflixin toimitusjohtaja Reed Hastingsille lähettämässään vetoomuksessa kohuelokuvan poistamista suoratoistopalvelusta. US Magazine -julkaisussa kerrotaan, että Duffy on päätynyt kyseiseen ratkaisuun sen jälkeen, kun hän kertoi helmikuussa julkisesti tulleensa kidnapatuksi, huumatuksi ja raiskatuksi. Hän paljasti järkyttäviä yksityiskohtia kokemuksestaan nettisivuillaan.

Huomiota herättäneessä, puolalaisessa 365 päivää -elokuvassa mafiapomo kidnappaa nuoren naisen ja antaa tälle vuoden aikaa rakastua itseensä. Elokuva sisältää runsaasti erilaisia seksikohtauksia ja se onkin monen mielestä ollut hämmentävää ottaen huomioon elokuvan teema.

Netissä elokuvaa kritisoineen yleisön mielestä on järjetöntä, että elokuvassa ihannoidaan rikosta ja samalla romantisoidaan Tukholma-syndroomaa, jossa on kyse psykologisesta tilasta, jossa kaapatulle syntyy myötämielinen suhtautuminen kaappaajaansa. 

Selvästi elokuvasta myös järkyttynyt Duffy on tietojen mukaan kirjoittanut vetoomukseensa, että elokuva "ihannoi seksikauppaa, kidnappausta ja raiskausta".

- Tämän ei pitäisi olla kenenkään mielikuva viihteestä, eikä sitä pitäisi esittää viihteenä tai mainostaa näin, vetoomuksessa kirjoitetaan.

Duffy sanoo Netflixin olevan vastuuton julkaistessaan kyseisen elokuvan suoratoistopalvelussaan.

- Minua inhottaa ajatuskin siitä, että Netflix tarjoaa alustan tällaiselle 'elokuvalle', joka romantisoi kidnappausta, seksuaalista väkivaltaa ja seksikauppaa ja esittää sen seksikkäänä elokuvana. En voi käsittää, kuinka Netflix ei tajua, kuinka huolimatonta, vaarallista ja tunteetonta tämä on.

Lue myös: Netflixin eroottinen trilleri saa osakseen kritiikkiä: 'Jos nautit katsomisesta, mene terapiaan'

Lähde: US Magazine

Kilpailut

Uusimmat