Kuva: AOP

Laulaja Duffy kertoo järkyttävät yksityiskohdat raiskaustapauksesta: "Minua huumattiin 4 viikkoa"

06.04.2020 11:15 - Iiro Myllymäki

Duffy kertoo nyt tapahtumista, jotka saivat hänet pelkäämään henkensä puolesta ja katoamaan julkisuudesta vuosikymmeneksi.

Walesilainen laulaja Duffy, 35, paljasti helmikuussa rankan syyn sille, miksi katosi julkisuudesta täysin kymmenisen vuotta sitten. Mercy- ja Warwick Avenue -hiteistä muistettu nainen kertoi Instagramissa, että hänet huumattiin, raiskattiin ja häntä pidettiin vankina. Tästä kokemuksesta selviäminen on vienyt paljon aikaa, mutta nyt nainen on valmis jakamaan kertomuksensa.

Duffy on kirjoittanut nyt aiheesta pitkän tekstin, jossa hän kertoo tarkemmin tapahtumista ja niiden seurauksista. Teksti saattaa järkyttää herkimpiä.

”Se oli syntymäpäiväni. Minut huumattiin ravintolassa, ja sitten minua huumattiin neljän viikon ajan”, Duffy kirjoittaa siitä, miten kaikki alkoi.

Nainen kertoo, että kyseinen mies huumasi häntä neljän viikon ajan hänen omassa kodissaan. Hän ei muista, raiskasiko mies hänet tällöin. Sitten mies vei naisen mukanaan toiseen maahan.

Minut laitettiin hotellihuoneeseen, ja mies palasi ja raiskasi minut. Muistan tuskan ja sen, miten yritin pysyä tajuissani huoneessa sen jälkeen, kun se oli tapahtunut. Olin jumissa hänen kanssaan vielä toisen päivän. Hän ei katsonut minua, ja minun piti kävellä hänen takanaan”, Duffy kertoo.

Ulkomailla mies ei enää huumannut Duffya. Nainen uskoo tämän johtuneen siitä, että mies ei pystynyt salakuljettamaan kyseistä huumausainetta ulkomaille. Duffy kertoo lentäneensä takaisin Britanniaan miehen kanssa ja onnistuneensa pakenemaan kotiinsa.

”Tiesin, että elämäni oli välittömässä vaarassa. Mies tunnusti rivien välistä haluavansa tappaa minut. Sillä pienellä voimalla, mikä minussa oli, vaistoni käski minun paeta ja löytää paikka, josta hän ei löytäisi minua.”

Duffy kertoo muuttaneensa viisi kertaa kolmessa vuodessa tapahtumien jälkeen. Hän ei ensin uskaltanut mennä kertomaan asiasta poliisille, sillä hän pelkäsi, että jos jokin menisi vikaan, raiskaaja tappaisi hänet. Duffy kirjoittaa kertoneensa asiasta lopulta kahdelle naispuoliselle poliisille kahden muun uhkaavan tilanteen yhteydessä. Nainen kertoo, että eräs henkilö kiristi häntä sillä, että hän julkistaisi naisen tarinan. Toinen uhkaava tilanne oli, kun kolme miestä yritti tunkeutua hänen kotiinsa.

Varoiteltiin uran tuhoamisesta

Nainen vetäytyi traumaattisen tapahtuman jälkeen yksinäisyyteensä ja olleensa vähällä tehdä itsemurhan. Hän ei kyennyt kertomaan tapahtuneesta edes perheelleen.

”Olin eristäytyneenä kaikista. Tapahtunut ei koskenut ainoastaan minua - se väkivalta joka melkein tappoi minut - vaan se varasti myös muilta ihmisiltä. En ollut sama ihminen pitkään aikaan. Raiskaus on kuin elossa tapahtuva murha. Olet elossa, mutta kuollut.”

Muutama kuukausi tapahtumien jälkeen Duffy meni psykologille, joka oli ensimmäinen ihminen, jolle hän kertoi tapahtuneesta. Tuolloin naisesta tuntui mahdottomalta ajatukselta, että hän pystyisi koskaan toipumaan. Hän haluaa jakaa tarinansa nyt, jotta muut saisivat lohtua siitä, että mitä traumaattisimmistakin kokemuksista on mahdollista toipua. Salaisuus painoi hänen sisällään ja varjosti pitkään hänen elämäänsä. Duffy kertoo, että monet ovat varoitelleet häntä kertomasta asiasta lainkaan. Hänelle on muun muassa sanottu, että tapahtuneesta kertominen päättäisi hänen musiikkiuransa.

Duffy kertoo myös pelänneensä, mitä asiasta kertominen tekisi hänen rakkauselämälleen. Hän uskoi, että raiskauksesta kertominen tekisi hänestä vähemmän haluttavan kumppanin. Lopulta erään miespuolisen ystävän sanat saivat naisen tajuamaan, että näin ei ole ja hänen tulisi kertoa asiasta julkisuuteen. Tämä mies sanoi Duffylle, että useimmat miehet haluaisivat vain auttaa häntä, jos tämä kertoisi joutuneensa raiskatuksi.

”Tajusin, että unelman rakkaudesta ei tarvinnut kuolla. Tajusin, että nyt tiedän, mitä kipu on, joten tiedän, mitä on olla ihminen”, Duffy kirjoittaa.

Duffy kirjoittaa, ettei tiedä, miten hänen musiikkiuransa jatkuu. Kirjoitimme aiemmin, että Duffy julkisti uuden kappaleen radiolähetyksessä traagisista tapahtumista kertomisen jälkeen, mutta kappaletta ei ole virallisesti julkaistu. Nainen kertoo, että aikoo jonain päivänä julkaista vielä jotakin. Nyt hän kuitenkin haluaa nauttia löytämästään sisäisestä rauhasta.

”Voin nyt jättää tämän vuosikymmenen taakseni - sinne, minne menneisyys kuuluukin. Toivottavasti enää ei kysellä, ’mitä tapahtui Duffylle’. Nyt tiedätte. Ja minä olen vapaa”, Duffy päättää kirjoituksensa.

Lue myös: "Minut raiskattiin, huumattiin ja pidettiin vankina" - Duffy kertoi järkyttävästä kokemuksestaan

Lähde: Duffywords.com

Kilpailut

Uusimmat