Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Woody Allenin palkittu draamakomedia, jonka pääosanesittäjä sai roolin 45 sekunnissa

07.07.2020 07:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Cate Blanchett voitti roolistaan elokuvassa Blue Jasmine parhaan naispääosan Oscar-palkinnon

Woody Allenin vuonna 2013 ilmestynyt draamakomedia Blue Jasmine on täysin ohjaajansa näköinen elokuva. Allen vastasi elokuvan käsikirjoituksesta ja ohjauksesta. Se toteutettiin pienellä budjetilla - tuotanto maksoi vain 18 miljoonaa dollaria, eli noin 15,9 miljoonaa euroa.

Elokuva kertoo newyorkilaisesta hienostorouva Jasminesta, joka menettää omaisuutensa. Hän muuttaa asumaan San Franciscoon sisarensa asuntoon, mutta uuden elämän aloittaminen ei olekaan helppoa.

Pienestä budjetista huolimatta elokuva oli suuri menestys. Elokuvan pääosassa nähtävä Cate Blanchett palkittiin roolisuorituksestaan parhaan naispääosan Oscarilla, Golden Globella ja BAFTAlla. Elokuva oli Oscareissa ehdolla myös parhaan naissivuosan ja alkuperäisen käsikirjoituksen kategorioissa. Elokuva tuotti 99,1 miljoonaa dollaria ja se sai kriitikoilta hyvän vastaanoton. 

Blanchett valittiin päärooliin 45 sekunnin mittaisen puhelinhaastattelun perusteella. Hän on sanonut, että uskoo kyseessä olevan ennätys.

- Hän (Woody Allen) soitti minulle Sydneyhyn, puhuimme 45 sekunnin ajan ja hän sanoi "Hienoa, haluan että teet roolin. Nähdään San Franciscossa", Blanchett kertoi vuonna 2013.

Blue Jasminen muissa rooleissa nähdään muun muassa Alec Baldwin, Bobby Cannavale, Louis C.K. ja Sally Hawkins.

Katso elokuvan traileri alta tai täältä:

Blue Jasmine
Liv
21:00

Lue myös: Ohjaajasuuruus haastaa Amazonin oikeuteen - taustalla hyväksikäyttösyytökset

Lähteet: The Hollywood Reporter, KPopStarz

Kilpailut

Uusimmat