Kuva: AOP

Halle Berry vetäytyy kohutusta roolistaan: "Minun ei olisi pitänyt harkitakaan tätä"

07.07.2020 20:15 - Iiro Myllymäki

Halle Berryn oli tarkoitus näytellä transmiestä tulevassa elokuvassa, mutta hänen kommentinsa roolista nostivat kritiikkivyöryn.

Näyttelijä Halle Berry, 53, on ilmoittanut vetäytyvänsä pois tulevasta elokuvaroolistaan. Naisen oli tarkoitus näytellä transmiehen rooli elokuvassa, josta ei ole paljastettu sen enempää. Halle Berry sai runsaasti kritiikkiä puhuttuaan roolistaan Instagram-livelähetyksessä tapahtuneessa haastattelussa. Kritiikkiä kohdistettiin erityisesti siihen, että hän puhui useaan otteeseen roolihahmostaan virheellisesti naisena.

- Elokuvassa tämä nainen on transhahmo, eli hän on nainen, joka on korjannut sukupuoltaan mieheksi, Berry kertoi haastattelussa.

Halle Berry jatkoi kertomalla, että häntä ei ole vielä virallisesti valittu rooliin, mutta hän on jo aloittanut valmistautumisensa roolia varten.

- Tämä nainen on hahmo rakastamassani projektissa, johon saatan ryhtyä, Berry sanoi.

Saamansa kritiikin myötä nainen on nyt julkaissut anteeksipyynnön sosiaalisessa mediassa ja kertonut, ettei ota roolia vastaan.

”Ymmärrän nyt, että cis-sukupuolisena naisena minun ei olisi pitänyt harkitakaan tätä roolia. Transyhteisöllä pitäisi ehdottomasti olla mahdollisuus kertoa itse omat tarinansa”, Berry kirjoittaa.

Nainen kertoo päätyneensä ratkaisuunsa kuunneltuaan muiden mielipiteitä roolituksesta.

”Olen kiitollinen ohjastuksesta ja kriittisestä keskustelusta viime päivien aikana. Aion jatkaa kuuntelemista ja itseni opettamista, ja opin tästä virheestä”, Berry toteaa.

Hän myös sanoo, että aikoo vastaisuudessa käyttää omaa ääntään puolustaakseen transihmisten parempaa näkyvyyttä elokuva-alalla sekä kameran edessä että takana. Halle Berryn twiitin aiheesta näet alta tai tästä linkistä.

Halle Berryn ulostuloa on kiitelty. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustusta mediassa tarkasteleva GLAAD-järjestö on kiittänyt Halle Berryä Twitterissä.

”Olemme iloisia, että Halle Berry kuunteli transihmisten huolia ja otti niistä oppia. Muiden valta-asemassa olevien ihmisten tulisi tehdä samoin”, twiitissä kirjoitetaan. Jos twiitti ei näy alla, klikkaa tästä.

Transihmisten näkyvyys Hollywoodissa on herättänyt viime aikoina keskustelua tuoreen Netflix-dokumentin ansiosta. Disclosure-nimisessä dokumenttielokuvassa tarkastellaan, miten transaiheita on käsitelty Hollywood-tuotannoissa ja millaisia vaikutuksia tällä on ollut transihmisiin. Kyseisen dokumentin virallinen Twitter-tili oli mukana kohdistamassa kritiikkiä Halle Berryn mahdolliseen roolitukseen transhahmona, ja Berryn anteeksipyynnön jälkeen Twitter-tilillä kiitettiin naista kritiikin kuulemisesta ja siihen vastaamisesta.

Jotkut ovat kuitenkin huomauttaneet, että Berry pyysi tiedotteessaan anteeksi vain roolin hyväksymistä eikä sitä, että hän oli puhunut roolihahmosta loukkaavasti naisena haastattelussa.

Lue myös: Bond-elokuvan kuuma kohtaus meni karmaisevasti pieleen - Halle Berry meinasi tukehtua

Lue myös: Transfobiasta syytetty kirjailija J.K. Rowling paljastaa kokeneensa seksuaalista väkivaltaa

Lähde: Variety

Kilpailut

Uusimmat