Kuva: YouTube

Tänään tv:ssä: Kulttimaineeseen noussut kauhukomedia, jossa tuntematon virus herättää kuolleet henkiin

04.09.2020 07:15 - Emmi Moilanen

Shaun of the Dead -elokuva sai ensi-iltansa vuonna 2004.

Shaun of the Dead -elokuva on kauhukomedia, jonka tapahtumien keskiössä on 29-vuotias Shaun. Mies on sitä mieltä, että hänen elämässään asiat ovat huonosti: työpaikka on kurja, isäpuoli vaatii liikaa eivätkä välit kämppäkaverinkaan kanssa ole parhaimmat mahdolliset. Kaiken huipuksi myös Shaunin tyttöystävä kyllästyy miehen saamattomuuteen ja katteettomiin lupauksiin, ja päättää lopettaa suhteen.

Elämä saa kuitenkin yllättäen erikoisen käänteen, kun salaperäinen virus lähtee leviämään ja herättää henkiin kuolleita. Shaun ei ehdi enää märehtiä omaa kurjuuttaan, sillä zombiapokalypsi on alkanut.

Vuonna 2004 julkaistu elokuva aloitti Simon Peggin ja Edgar Wrightin Three Flavours Cornetto trilogy -sarjan. Myöhemmin ovat ilmestyneet elokuvat Hot Fuzz (2007) ja The World’s End (2013).

253 elokuvakriitikkoa ympäri maailman valitsi kulttimaineeseen nousseen Shaun of the Deadin BBC:n äänestyksessä kaikkien aikojen sadan parhaimman komedian listalle.

Elokuvan päärooleja tähdittävät näyttelijät Bill Nighy, Dylan Moran, Kate Ashfield, Lucy Davis, Nick Frost, Penelope Wilton ja Simon Pegg.

Pääset katsomaan elokuvan trailerin alta.

Shaun of the Dead

Kutonen

Klo 21.00

Lue myös: Sinkkuelämää-luojan uusi Netflix-sarja sijoittuu Pariisiin - jo traileri hurmasi somekansan, katso

Kilpailut

Uusimmat