Kuva: Ville Paasimaa

Saara Aaltoa luultiin brittien Masked Singerin hahmoksi - laulajan vanhempien kommentti hämmensi

11.09.2020 17:15 - Henna Koste / henna.koste@bauermedia.fi

Laulaja muistelee, että ohjelman myötä keskustelu kasvoi erikoisiin mittasuhteisiin.

Laulaja Saara Aalto, 33, on julkaissut tänään When The Sun Goes Down -kappaleen, jossa yhdistyvät pop-ja drag queen-maailmat. Kappaleella kuullaan nimittäin myös Englannin tämän hetken suosituinta drag queenia Baga Chipzia.

Tänään perjantaina Aalto tekee myös vuoden ensimmäisen livekeikkansa. Kappaleen julkaisun ajoitus pride-viikolla on Aallon mukaan ainoastaan iloinen sattuma.

- Biisi juhlii sateenkaarikansaa ja erilaisuutta. Esiinnyn Hercules-yökerhossa ja esitän tämän biisin ensikertaa livenä. Jännittävää vetää pitkä keikka pitkästä aikaa, Aalto toteaa.

Aallon levy julkaistiin vuonna 2018, ja When The Sun Goes Down onkin odotettua musiikkia laulajalta. Viime talvena supersuositun Masked Singer -ohjelman brittiversion myötä Aalto sai paljon huomiota. Monet olivat vakuuttuneita, että Aalto on Octopus-niminen mustekalahahmo. The Masked Singer UK -ohjelman Octopus lauloi eri kielillä, joka on ollut myös suomalaislaulajan tavaramerkki. Myös erilaiset tyylilajit ja lauluääni johdattivat monet Aallon jäljille.

- Se oli uskomaton keskustelu. Kun itse tuntee oman äänensä, mietin, miten joku voi luulla, että tuo olen minä! Jopa isäni ja äitini kysyivät perheemme WhatsApp-keskustelussa, että ”Oletko se sinä Saara?”. Melkein loukkaannuin, että eivätkö hekään tunne ääntäni, Aalto naurahtaa.

Kun ohjelman kuvausten aikaan Aalto lomaili ulkomailla, brittimanagerinkin epäilykset heräsivät.

- Jopa hän pohti, olenko mennyt sinne häneltä salaa. Keskustelu (sosiaalisessa mediassa) kasvoi ihmeellisiin mittasuhteisiin, Aalto sanoo nyt huvittuneena.

Octopus-hahmon maskin takaa paljastui lopulta walesilainen laulaja Katherine Jenkins.

Katso alta Octopus-hahmon esitys. 

Lue myös: Saara Aalto julkaisee biisin drag queen -tähden kanssa - julkistusvideoon panostettu toden teolla

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat