Kuva: YouTube

Avatar 2 on valmis ja kolmas osa melkein, vakuuttaa James Cameron - elokuvaa lykätty jo 8 kertaa

28.09.2020 13:15 - Roy Kokkonen

Menestyselokuva Avatarin toisen osan kuvaukset ovat valmiit. Myös kolmas osa on 95-prosenttisesti kuvattu, kertoo ohjaaja James Cameron.

Ohjaaja James Cameronin, 66, mukaan menestyselokuva Avatarin jatko-osan kuvaukset ovat valmiit, kertoo Independent.

Jatko-osaa on valmisteltu vuosien ajan, ja tuotanto on kärsinyt lukuisista viivästyksistä. Elokuvan julkaisua on lykätty yhteensä kahdeksan kertaa. 

Kakkososan rinnalla on kuvattu elokuvassarjan kolmatta osaa. Cameronin mukaan senkin kuvaukset ovat jo 95-prosenttisesti valmiit. 

Asia kävi ilmi videopuhelussa Arnold Schwarzeneggerin kanssa ennen Itävallan ympäristöasioiden huippukokousta. Cameron kertoo, että tuotanto menetti neljä ja puoli kuukautta kuvausaikaa koronaviruspandemian vuoksi. 

- Covid iski meihin samalla tavalla kuin kaikkiin. Sen takia julkaisua on lykätty kokonaisella vuodella, joulukuuhun 2022. Siitä on tiedotettu aiemmin, hän sanoi.

Ohjaajan mukaan lykkääminen ei tarkoita varsinaisesti lisäaikaa tuotannolle, sillä heti, kun kakkososa on valmis, keskittyvät he kolmannen elokuvan viimeistelyyn.

Ohjaaja James Cameron ja hänen vaimonsa, näyttelijä Suzy Amis. (kuva: AOP)

Viivästykset uhanneet koko tuotannon toteutumista

Uutisoimme aiemmin, että lukuisat viivästykset ovat uhanneet koko jatko-osaprojektin toteutumista. Näyttelijät ovat uhanneet jättävänsä projetkin, mikäli lisäviivytyksiä tulee, sillä he ovat sitoutuneet jo muiden elokuvien kuvauksiin.

Alkuperäinen Avatar oli valtava menestys. Se oli ensimmäinen elokuva, jonka kokonaistuotto ylitti kaksi miljardia dollaria. Se piti ennätystä maailman tuottoisimpana elokuvana viime vuoteen asti, kunnes Avengers: Endgame rikkoi Avatarin ennätyksen tiukasti.

Cameron on tunnettu lukuisien menestyselokuvien ohjaajana. Avatarin lisäksi on ohjannut muun muassa maailman kolmanneksi tuottoisimman elokuvan, Titanicin, joka ilmestyi vuonna 1997. Lisäksi yksi hänen tunnetuimmista ohjaustöistään on Arnold Schwarzeneggerin tähdittämä Terminator -elokuvasarja.

Lue myös: Avatarin 2:n tuotannossa kuohuu - jos elokuva viivästyy lisää, osa näyttelijöistä saattaa lopettaa

Lue myös: Avatar 2 -elokuvan kuvausryhmä sai erikoisluvan palata Uuteen-Seelantiin: "Pöyristyttävää"

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat