Kuva: AOP

Linnan juhlat on peruttu, päätös puhuttaa suomalaisia: "Vuoden suurin koronaperuutus?"

29.09.2020 14:54 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Tänä vuonna ei nähdä perinteistä itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa.

Tasavallan presidentin kanslia tiedottaa, että perinteinen itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto on peruttu tältä vuodelta. Linnan juhlien sijaan itsenäisyyspäivää juhlistetaan uudella tavalla televisioruutujen välityksellä.

- Juhlavastaanotto on aiemmin koonnut Presidentinlinnaan pari tuhatta suomalaista. Mutta myös kodeissa vietetään itsenäisyyspäivää, miljoonat television ääressä. Vaikka tänä vuonna emme kokoonnu perinteisellä tavalla Presidentinlinnaan, ei se suinkaan vähennä juhlan merkitystä. Juhlimme Suomea ja itsenäisyyttämme kaikkien suomalaisten kanssa yhdessä uudenlaisen ohjelman kautta, tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo.

Itsenäisyyspäivän tapahtumat lähetetään suorana lähetyksenä Yle TV1 -kanavalla. Ohjelman tarkemmasta sisällöstä tiedotetaan marraskuun alussa. Tasavallan presidentin kanslian tiedotteen mukaan ohjelmassa nähdään suomalaista esittävää taidetta ja koosteita menneiden vuosien Linnan juhlista. Lähetyksessä vieraillaan eri puolilla Suomea ja seurataan, miten eri tavoin suomalaiset juhlistavat itsenäisyyspäivää.

Syytä Linnan juhlien perumiseen ei tiedotteessa suoraan mainita, mutta lienee selvää, että kyse on koronaviruksen aiheuttamasta muutoksesta.

Uutinen on puhuttanut muun muassa Twitterissä.

"Nyt Linnan juhlista tulee konkreettisesti koko kansan tapahtuma", on yksi kommentoinut.

"Vuoden suurin koronaperuutus?" kyselee toinen.

"Näin vähän arvelinkin. Ja jos pitäisi veikata, niin sitten ensi kerralla kemuissa on kutsuttuna erityisen paljon hoitajia ja muita poikkeusajan arkisankareita", on myös kommentoitu.

"Kappas, itsenäisyyspäivän vastaanotto pidetäänkin tänä vuonna trendikkäästi Zoomissa!" on yksi leukaillut.

Lue myös: Sauli Niinistöltä huomionosoitus somessa Lauri Tähkälle ja muille suomalaismuusikoille - katso

Lue myös: Linnan kuningatar? Jaana Pelkonen luotti jälleen Teemu Muurimäen luomukseen ja se kannatti

Kilpailut

Uusimmat