Kuva: Mikko Räsänen

"Hän ei ollut esikuva tuleville pelaajille" - Jere Karalahti -dokumentin karu traileri julki

13.11.2020 12:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Dokumenttielokuva julkaistaan 13. tammikuuta.

Uutisoimme syyskuussa, että entisestä huippujääkiekkoilija Jere Karalahdesta, 45, julkaistaan dokumentti 13. tammikuuta.

Dokumentti kertoo Solar Films -tuotantoyhtiön mukaan Jeren karun ja omalla tavallaan järkyttävän tarinan sekä paljastaa peliurasta ja sen taustoista seikkoja, joita ei ole kerrottu aiemmin.

Juuso Syrjän ohjaamaan elokuvaan on haastateltu Jeren lisäksi yli 50 henkilöä, hänen perhettään, valmentajiaan, toimittajia, kanssapelaajia, poliiseja, lääkäreitä ja lapsuudenkavereita; Jeren mukaan aitoja lapsuudenystäviä kotikulmilta Helsingin Tapulikaupungista.

Syvällinen ja ennen kaikkea kaunistelematon elokuva koostuu haastattelujen lisäksi arkistomateriaalista ja dramatisoiduista kohtauksista.

Nyt tulevasta elokuvasta on myös julkaistu traileri, jonka voit katsoa alta.

- Hän ei ollut esikuva tuleville pelaajille, kuuluu ääni videolla.

- Jos Jere oli Nashvillessa 45 päivää, Jere oli niistä 40 päivää kännissä, Kimmo Timonen muistelee eräässä trailerin kohtauksessa.

Jos video ei näy, paina tästä.

Radiojuontaja ja toimittaja Aki Linnanahde kirjoitti muutama vuosi sitten Karalahdesta elämäkertakirjan Jere, joka oli vuoden 2017 myydyin tietokirja. Teoksessa käydään läpi rehellisesti muun muassa Karalahden päihdehistoriaa.

- Jos olen pelannut NHL:ssä jääkiekkoa, päihteiden käyttöni on ollut NHL-tasolla. En halua tuoda esille sitä, mutta voisin sanoa, että koittakaa perässä! Tuntuu epätodelliselta, että elin sitä elämää 23 vuotta maailman huipulla. Seurajohtajat ja pelikaverit tekivät kaikkensa mitä pystyivät auttaakseen. Ilman heitä en olisi ollut mukana jääkiekossa ja kaikki olisi voinut päättyä rumasti, Karalahti kertoi tuolloin Radio Novan aamussa juontaja Minna Kuukalle.

Lue myös: Jere Karalahdesta julkaistaan dokumenttielokuva - "Ainutlaatuinen ja tavallaan järkyttävä tarina"

Lue myös: Jere Karalahti jakoi paljastavan otoksen kirjansa kansikuvauksista - "Laitettiin kroppaa likoon"

Uusimmat