Kuva: AOP

Disney+ ottaa K-16-elokuvat valikoimaan ja nostaa hintaa - loppuuko hilpeyttä herättänyt sensuuri?

11.12.2020 13:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Ensi vuoden helmikuusta lähtien Disney+-palvelussa on nähtävillä myös aikuisille tarkoitettua sisältöä.

Disney+-suoratoistopalvelu lanseerattiin kansainvälisesti marraskuussa 2019, ja Suomeen se saapui kuluvan vuoden syyskuussa. Monista muista suoratoistopalveluista poiketen Disney+ on profiloitunut sisällöltään koko perheelle sopivaksi.

Keväällä palvelu nousi otsikoihin, kun kävi ilmi, että useista elokuvista ja sarjoista oli sensuroitu kohtauksia. Esimerkiksi Splash-elokuvassa vilahtanut paljas peppu oltiin retusoitu hilpeyttä herättäneellä tavalla.

Helmikuussa 2021 tähän on odotettavissa muutos, Disneyn tiedotteesta selviää.

23. helmikuuta palvelun sisältö laajenee uudella Star-osiolla, joka tulee sisältämään myös aikuisille suunnattuja sisältöjä, kuten toimintaelokuvia.

Samalla palvelun hinta nousee.

Nykyisin Disney+ maksaa Euroopassa 6,99 euroa kuussa tai 69,99 euroa vuodessa. 23. helmikuuta alkaen palvelusta saa maksaa 8,99 euroa kuukaudessa ja 89,99 euroa vuodessa. Nykyinen hinnoittelu pysyy palvelun jo tilanneiden kohdalla kuusi kuukautta voimassa.

Disneyn mukaan palvelussa nähtävien elokuvien ja tv-sarjojen määrä tulee kuitenkin tuplaantumaan Star-osion myötä. Mukaan tulee sisältöjä Disneyn omistamilta tuotantoyhtiöiltä, kuten 20th Century Studiosilta.

Koska palveluun tulee ikärajoitettua materiaalia, tilaajille tulee mahdollisuus valita, näkyykö Star-osio esimerkiksi lasten profiililla.

Lue myös: Playboy-nakukuva lastenleffassa, Isis-hahmo... Mitä kaikkea Disney+ on sensuroinut?

Lähde: Disney

Uusimmat