Kuva: Kuvakaappaus/Youtube

Maailman rumin vahakabinetti? Hyytäviä veistoksia kuvaillaan "brasilialaiseksi kauhutarinaksi"

13.01.2021 17:45 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Taiteilija itse vähät välittää ihmisten mielipiteistä. Hän pitää näyttelynsä saamaa huomiota positiivisena.

Brasilialaistaiteilija Arlindo Armacollon vahanukkenäyttely on noussut polttavaksi puheenaiheeksi sosiaalisessa mediassa. 

Kuusi vuotta sitten taitelijan vahaveistoksia esiteltiin Rolândian pikkukaupungissa Brasiliassa. Kuten eri vahakabineteissa ympäri maailmaa, Armacollon veistoksissa on kuvattu kansainvälisiä tähtiä ja merkkihenkilöitä, kuten Nelson Mandela, Albert Einstein, prinsessa Diana (artikkelikuvassa), Marilyn Monroe, Elvis ja monta muuta.

Paikallinen televisiokanava vieraili näyttelyssä vuonna 2015 ja esitteli vahanukkeja katsojilleen. Juontaja kertoi lähetyksessä, että taiteilija halusi ilmentää ja kuvata paitsi henkilöiden luonnetta myös heidän sieluaan.

Näyttelystä otetut kuvat ja videot ovat ponnahtaneet viraaliksi, kun vuosia vanha video on ruvennut kiertämään sosiaalisessa mediassa. Hahmojen ulkonäöstä ja kuvaavuudesta ollaan montaa mieltä.

"Brasilialainen kauhutarina", eräs Twitter-käyttäjä kuvaili näyttelyä.

Brittilehti The Guardian tavoitti taitelijan kommentoimaan vahaveistoksia ympäröivää kohua.

- En voisi vähempää välittää. Ihmisten mielipiteet saattaisivat vaivata, jos tässä olisi kyse rahasta. Mutta teen näitä asioita siksi, että nautin siitä. Tein tämän kaupungillemme. Jos ihmiset pitävät, tulkaa vierailulle. Jos ette, niin älkää, Armacollo toteaa.

Vahanuket sijaitsevat nykyään pienessä museossa, joka on nimetty hänen isänsä mukaan. Mies toivoo, että nukkejen saama huomio houkuttelisi turisteja paikan päälle.

Huomiolla on ollut myös kääntöpuolensa. Armacollon teini-ikäinen lapsenlapsi oli mennyt pois tolaltaan ikävien kommenttien vuoksi.

- Hän jopa itki. Mutta nykyisin myös hän nauraa asialle, taiteilija kertoo.

Lue myös: Ei aivan julkkisten kaksoisolentoja - epäonnistuneet vahanuket naurattavat netissä, katso

Lähteet: The Guardian, FolhaTV (Youtube)

Kilpailut

Uusimmat