Kuva: AOP

IS: Pave Maijanen sairastaa ALS-tautia, soittaminen on jäänyt: "Kädet eivät enää pelanneet"

01.09.2020 09:15 - Roy Kokkonen

Torstaina 70 vuotta täyttävä Pave Maijanen on joutunut luopumaan soittamisesta ALS-taudin vuoksi, kertoo Ilta-Sanomat.

Pave Maijanen täyttää torstaina 3. syyskuuta 70 vuotta. Juhlintaa varjostaa muusikon terveydentila, sillä Maijanen sairastaa ALS-tautia, kertoo Ilta-Sanomat.

- Tää ALS on nakertanut mua syksystä 2018 asti, ja aika huteraa alkaa meno olla, Maijanen kertoo IS:lle.

Terveyskirjaston mukaan ALS on sairaus, jossa lihaksia käskyttävät liikehermot tuhoutuvat vähitellen. Sairauden seurauksena tahdonalainen lihaksisto surkastuu ja heikkenee. Tautiin ei ole tarjolla hidastavaa hoitoa, vaan sitä hoidetaan oireenmukaisesti ja kuntouttamalla.

Maijanen kertoo taudin ensioireiden ilmenneen kaksi vuotta sitten. Tuolloin hän esiintyi vielä täysille katsomoille Wigwam-yhtyeen 50-vuotisjuhlakeikoilla.

Soittaminen on jäänyt sairauden myötä

Maijanen kertoo, että sairaus on vaikuttanut hänen koko elämäänsä. Rakas harrastus, veteraanijääkiekkoilu on joutunut jäämään. Maijanen pelasi pitkään Pietarinkadun Oilersissa yhdessä muun muassa Jari Kurrin kanssa.

Sairaus on pakottanut luopumaan myös soittamisesta.

- Soittimet menivät myyntiin viime syksynä, kädet eivät enää pelanneet. Mutta ei siitä huonoja fiiliksiä tullut. En ole keräilijä, ja nuo skitat, bassot ynnä muut menivät hyviin käsiin. Laulu hiipui samaan tahtiin. En muutenkaan tunne katkeruutta, vaan enemmänkin kiitollisuutta kaikesta, mitä on nähty ja koettu, hän kertoo.

Lue myös: Pave Maijanen paljasti Vain elämää -ohjelman suurimman yllättäjän

Lähteet: Ilta-Sanomat, Terveyskirjasto

Kilpailut

Uusimmat