Kuva: Senja Rapila

Millaista on karanteenielämä pakettiautossa? Maailmaa kiertävä Aino paljastaa

18.03.2020 13:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Aino Huilaja ja hänen miehensä Jerry Ylkkänen ovat parhaillaan Etelä-Ranskassa.

Toimittaja Aino Huilaja lähti miehensä Jerry Ylkkäsen kanssa viime syksynä kiertämään maailmaa pakettiautolla. 

Matkastaan kaksikko pitää Van elämää -nimistä podcastia, joka on kuunneltavissa RadioPlayn kautta. Toisen kauden ensimmäisessä jaksossa kaksikko kertoo omasta koronan aiheuttamasta karanteenistaan.

Tällä hetkellä matka on siis tyssännyt Etelä-Ranskaan. 

- Virallisesti karanteenia on nyt ensimmäinen päivä kulumassa. Toki takana on jo 20 viikkoa pakettiautossa elämistä, eli jonkinlaista karanteenia on sekin ollut. Näiden viikkojen aikana ei ole juurikaan ihmisiä tavattu, jos ei kaupan kassoja ja huoltoasemien työntekijöitä lasketa, Ylkkänen kertoo. 

Ihmiskontaktit ovat siis jo aiemmin olleet vähäisiä. Suurin muutos aiempaan onkin se, että matkan jatkumisesta ei ole varmuutta.

- Olemme tällä hetkellä Etelä-Ranskassa pienen vuoristokylän kupeessa. Nyt siis kökötetään täällä autossa, joka pysyy varmaan ainakin seuraavat kaksi viikkoa paikallaan. Tämä camping alue on oikeasti suljettu, mutta saatiin jäädä tänne. Mutta pakko sanoa, että en tällä hetkellä voisi keksiä parempaa paikkaa olla karanteenissa, Huilaja jatkaa. 

- Meillä ei ole mitään hätää täällä. Oli hyvä päätös jäädä tähän nyt ja katsoa miten homma etenee.

Vaikka eräänlaista "karanteenielämää" kaksikko onkin jo viikkojen ajan treenannut, on yksi asia, joka hieman "huoletta" kaksikkoa. 

- Yksinkertainen elämä, jota täällä eletään, vaatii toki sen maisemien vaihdon, jotta tätä jaksaa. Se tässä nyt onkin se suurin poikkeus, että ollaan pari viikkoa paikallaan. Vähän se pistä miettimään, että miten tästä selvitään, Huilaja naurahtaa. 

Koko jakson pääset kuuntelemaan alta.

Lue myös: Aino ja Jerry jättivät päivätyönsä ja lähtivät autolla maailmalle - jakavat kokemuksiaan avoimesti

Lue myös: Ex-uutisankkuri Aino Huilaja tippui vuorenrinteeltä rotkoon: 'Kädet ja jalat olivat aivan verillä'

Kilpailut

Uusimmat