Kuva: MTV3

Jasmin Voutilainen paljastaa kolme periaatettaan somevaikuttajana: "Moraalilleni ei ole hintalappua"

26.01.2021 19:15 - Henna Koste

Näyttelijä Jasmin Voutilaiselle sosiaalinen media on myös työ. Hän uskaltaa kuitenkin sanoa rahakkaille yhteistyöpyynnöille ei, jos ne eivät istu hänen arvoihinsa.

Näyttelijä Jasmin Voutilainen on näytellyt Salatut elämät -sarjassa vuodesta 2018 lähtien. Voutilainen ansaitsee osan elannostaan myös sosiaalisen median kautta. Tasaiseen tahtiin hän saa kysymyksiä myös Salatut elämät -sarjaan liittyen, mutta hänen mukaansa kysymykset pyörivät enemmän muiden aihepiirien ympärillä. 

Voutilainen kertoo, ettei ota paineita Instagram-sisältöjensä tuottamisesta.

- Viime aikoina minulla ei ole ollut hirveästi sanottavaa. Olen kertonut avoimesti sekä hyvistä että huonoista jutuista. Kaikista henkilökohtaisimpia juttuja en kuitenkaan jaa, enkä tuo juurikaan perhettäni esille, Voutilainen kertoo Voice.fi:n haastattelussa Salatut elämät -sarjan mediapäivänä.

Voutilainen kertoo, että hänellä on myös periaate, josta ei tingi. 

- Nettikasinojen tai uhkapelifirmojen kanssa en tee yhteistöitä. Niitä en pystyisi hyvällä omallatunnolla mainostamaan. Olen nähnyt parikin kohtaloa, mitä niitä pelatessa voi pahimmillaan tapahtua, Voutilainen sanoo.

Hän myöntää, että helppoa rahaa vastaavien firmojen yhteistöissä liikkuu.

- Omalle moraalille ei ole kuitenkaan olemassa hintalappua, Voutilainen perustelee.

Voutilainen painottaa, että haluaa tehdä vain yhteistöitä, joiden takanaa hän pystyy seisomaan. Sosiaalisen median yhteistyöt ovat puhuttaneet jo vuosia, mutta silti niissä tuntuu pätevän vielä villin lännen säännöt. Moni tekee yhteistöitä edelleen pienillä tuotepalkoilla.

-  On tärkeää, että vaikuttajat vetävät yhtä köyttä - eikä työtä tehdä suklaalevypalkalla, jolloin tehdään karhunpalvelus toisille, kun ei osata tai uskalleta hinnoitella oikein, Voutilainen sanoo. 

Tunteesta toiseen

Voutilainen paljastaa, että lähitulevaisuudessa hänen esittämälleen Aino Kaukovaaralle tapahtuu isoja käänteitä. Sarjan historiasta Voutilaisen mieleen on jäänyt etenkin kuvauspäivä, jolloin Celin El Azizin näyttelemä Victoria-hahmo kuoli.

- Oli oikeasti tosi surullinen fiilis ja se jäi päälle. Onneksi töissä puhumme avoimesti kaikesta. Celin oli tullut minulle läheiseksi ystäväksi. Onneksi hän oli itse kunnossa, Voutilainen hymyilee.

Usein suosikkisarjan kuvauksissa hersyää myös nauru. Salkkarit-faneja on hemmoteltu YouTubessa julkaistuilla bloopers-videoilla, joissa näytetään pilalle menneitä kohtauksia.

- Siihenhän pyritään, että sitä materiaalia ei tulisi. Se on kuitenkin väistämätöntä, Voutilainen naurahtaa.

Etenkin Sampsa Tuomalan (Sampo Kaukovaara) kanssa Voutilaisen joutuu usein keräilemään itseään.

- Se on ihan kauheaa, koska muut odottavat, että pääsisivät joskus kotiin ja itsellään on vain kauhea hepuli, Voutilainen kuvailee kyseisiä kuvaustilanteita.

Lue myös: Ketä Salkkarit-hahmoa muistutat eniten? Tee hauska testi ja ota selvää

Kilpailut

Uusimmat