Kuva: MTV3

Minna Kuukka vastaa yleiseen olettamukseen MasterChef-keittiöstä: "Se on todellista"

02.02.2021 11:15 - Henna Koste / henna.koste@bauermedia.fi

Radiojuontaja Minna Kuukka kisailee suosikkiohjelman VIP-kaudella. Innokas kotikokki oli tv-kuvauksissa uusien haasteiden edessä.

Supersuositun MasterChef-sarjan VIP-kaudella voitosta kilpailevat julkisuudesta tutut suomalaiset. Yksi kisaajista on Radio Novan suosikkijuontaja Minna Kuukka. Radiotähti tunnustautuu sarjan faniksi, ja etenkin Australian MasterChef on hänelle sanojensa mukaan heikko kohta.

- En suoriltaan vastannut myöntävästi, mutta jäin pohtimaan, että tähän on ehkä pakko lähteä, Kuukka kuvailee mietteitään tuotantoyhtiöstä saamansa puhelun jälkeen.

- Ainoastaan se mietitytti, että olen tosi vähän kilpaillut missään. Laitan ruokaa tosi paljon ja kokkaan perheelle, mutta en mikään gourmet-kokki ole. Minulle vakuuteltiin, että sellaista ei haeta, Kuukka kertoo.

Hän kertoo, että "ilman perunankeittotaitoja keittiössä olisi tosin tullut hätä". 

Haastavimmaksi vastukseksi Kuukalle osoittautui aikapaine. 

- Se on kotikokkailuun verraten pahin. Vaikka vieraita olisi tulossa tiettyyn kellonaikaan, ei kukaan laske viimeisiä sekunteja olkkarin sohvalta. Minulta on kysyttykin, että onko se kello MasterChef-keittiön seinällä oikeassa, niin kyllä. Vaikka ohjelmaa kuvataan pätkissä, se ruuanlaittotilanne on todellinen. Kun se kello lähtee käymään, se käy sen aidon ajan. Sitä ei pysäytellä välillä, Kuukka kertoo.

VIP-versiossakin tuomaristossa nähdään Tomi Björck, Sikke Sumari ja Kari Aihinen. Ruokien kiikuttaminen huippuammattilaisten eteen jäi myös Kuukan mieleen. 

- Ja kun näki sivusilmällä, että he ryhmässä lähestyivät omaa työpistettä, mietin, että "voi ei, älkää tulko tänne". Eivät tuomarit toki ilkeitä ole, ja se on katsojallekin kiva tässä formaatissa, Kuukka iloitsee. 

Innokkaana kotikokkina tunnettu Kuukka kertoo kokkaavansa sujuvasti reseptistä, mutta niihin ei ohjelman kuvauksissa aina voinut turvautua. 

- Voi olla vaikka vähän vaikeampi ruokalaji, kunhan on resepti, jota seurata. Tiesin, että tässä täytyy jostain hatusta nämä repiä, se tuntui jännittävältä, Kuukka sanoo.

VIP-versiossa MasterChefin tittelistä kisaavat myös kirjailija Max Seeck, artisti Seksikäs-Suklaa, näyttelijä Olga Temonen, tubettaja Miska Haakana, toimittaja Anna Perho, remonttipiiskuri Perttu Sirviö, näyttelijä Jarmo Koski, Teflon Brothers yhtyeen Voli sekä mediapersoona Joel Harkimo.

(kuva: MTV3)

MasterChef VIP alkaa MTV3-kanavalla 2. maaliskuuta. 

Lue myös: Karen tekee viikon ruuat alle 25 eurolla mausta tinkimättä - lue viisi käytännön vinkkiä!

Lue myös: Italian ruokakulttuurissa on piirre, joka yllättää monet ulkomaalaiset - Jyrki Sukula kertoo

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat