Kuva: Marica Rosengård / Elokuvayhtiö Komeetta

Kikka!-elokuvan pääosassa nähdään Sara Melleri - ensimmäiset kuvat julki

05.02.2021 09:20 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Elokuvan ohjaa Jussi-voittaja Anna Paavilainen.

Anna Paavilaisen ohjaama Kikka!-elokuva kertoo iskelmälaulaja Kirsi Sirénistä, joka tunnetaan paremmin nimellä Kikka. Hän on yksi Suomen kaikkien aikojen eniten myynneistä naisartisteista.

Kikka herättää edelleen monimutkaisia tunteita ja muistoja ihmisissä. Toisille Kikka on edelläkävijä, esikuva ja rohkea tekijä, toisille typerä mauton bimbo ja sketsihahmo, kolmansille uhri ja muistutus 80- ja 90-luvun arvomaailmasta ja tyylitajusta. 

Kikka! on elokuva tästä ihmisestä, laulaja-viihdetaiteilija Kikasta, ihmisistä hänen ympärillään sekä aikakaudesta, jolloin Suomi oli matkalla lamasta kohti nousukautta. Kikka! kertoo rohkeasta ja vilpittömästä ihmisestä. Se on elokuva naisesta, joka rakasti esiintyä ja antoi iloa muille, vaikka hänen taiteilijuuttaan kyseenalaistettiin.

Elokuvan päärooliin on valittu Sara Melleri, josta julkaistiin myös ensimmäisen kuvat Kikan roolissa. 

(kuva: Marica Rosengård / Elokuvayhtiö Komeetta)

- Kikan rooli tuntuu unelmien täyttymykseltä, joka tulee vain kerran elämässä ja olen siitä hyvin kiitollinen. Muistan elävästi nähneeni Kikan Mä haluun viihdyttää -musavideon 4-5-vuotiaana ja muistan miten hänen pinkkinä hehkuva naiseutensa teki minuun suuren vaikutuksen. Kikka on ollut näyttävä diskokuningatar, lasten laulattaja, tanssilavojen suosikki, räjähtelevä, herkkä, kompleksinen ja ihana – mikään ei ole näyttelijänä kiinnostavampaa kuin sukeltaa tällaisen taiteilijan elämään ja saada tuoda meidän versiomme Kikasta valkokankaalle, kertoo Melleri.

Ohjaaja Paavilainen sen sijaan kertoo katsoneensa kaikkiaan yli 50 koekuvausnauhaa. 

- Katsoin viime keväänä lähes 50 koekuvausnauhaa ja vaikka olisin halunnut valita Kikaksi jokaisen heistä, valinta on selvä. Sara Melleri aiheuttaa minussa samanlaisen ilon ja hepulin yhdistelmän mitä Kikan esiintyminen ja sanomiset aiheuttavat. Ihailen myös Saraa taiteilijana ja olen innoissani saadessani tehdä elokuvan Kikasta juuri hänen kanssaan.

Lue myös: Iskelmälaulaja Kikasta tehdään elokuva - "Muistutus 80-luvun arvomaailmasta"

Kilpailut

Uusimmat